Пореска управа "запечатила" 27 кафана у октобру

БЕОГРАД: Због неиздавања фискалних рачуна и рада на црно, инспектори теренске контроле Пореске управе наложили су привремено затварање 27 од 40 угоститељских објеката (51,28 одсто) у којима су извршили контролу пословања у току првих десет дана октобра 2017. 
poreska uprava
Фото: Dnevnik.rs

Контролисани су угоститељски објекти у Панчеву, Београду, Руми, Новом Саду, Кули, Сремској Митровици, Неготину, Прокупљу, Житорађи, Ражњу, Пироту и Власотинцу - са нагласком контрола на манифестацији "Опленачка берба грожђа“, одржаној у Тополи, саопштила је данас Пореска управа.

Против одговорних лица ће бити покренут поступак утврђивања прекршајне одговорности. На манифестацији "Опленачка берба грожђа" су, како се прецизира, приликом теренских контрола утврђене неправилности код десет пореских обвезника, код којих је покренут поступак за утврђивање прекршајне одговорности и изречена је мера привремене забране обављања делатности.

У поменутим случајевима утврђене су неправилности неевидентирања целокупног промета преко фискалних каса или су затечена ангажована лица без регулисаног радноправног статуса (рад на црно).

Поресака управа пдсећа да је од јануара до краја септембра, контрола евидентирања промета преко фискалних каса извршена код 5.176 пореских обвезника на територији Републике, при чему је вршена и провера радноправног статуса ангажованих радника. 

У 1.942 објекта (37,52 одсто) утврђене су неправилности и поднети су захтеви за покретање прекршајне одговорности. Мера привремене забране обављања делатности изречена је у 1.578 објеката (30,49 процената), наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести