Ослобођени оптужби за прибављање користи Рибарству из Бачког Јарка

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио од оптужби седморо некадашњих одговорних лица из привредног друштва „Рибарско газдинство Београда" а.д. за злоупотребе положаја од 2007. до 2009. године.
Apelacioni sud
Фото: Танјуг/видео архива/Апелациони суд

Овом одлуком која је данас објављена на сајту Апелационог суда, одбијена је жалба тужиоца и потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду којом су оптужби ослобођени Дубравка Ђордевић, Александра Ђордевић и Ђурђа Прица, Маја Штегер, Душко Никитовић и Војин Манасијевић.

Оптужницом Вишег јавног тужиоца у Београду њима је било стављено на терет да су од 25. јуна 2007. године до 29. децембра 2009. године, као одговорна лица, искоришћавањем свог положаја и прекорачењем граница свог овлашћења прибавили предузећу ДТД „Рибарство“ из Бачког Јарка противправну имовинску корист која прелази износ од 1.500.000 динара, док су привредном друштву „Рибарско газдинство“ нанели штету.

Апелациони суд сматра да током поступка није доказано да су окривљени својим радњама, са умишљајем прибавили привредном друштву ДТД „Рибарство“ противправну имовинску корист.

EUR/RSD 117.5800
Најновије вести