Од почетка године у Новом Саду заплењено више од сто кила наркотика

Припадници новосадске Полицијске управе су ове године, до почетка августа, запленили 103 килограма дроге и 16. 500 комада различитих таблета које спадају у опојне дроге и психоактивне супстанце.
Droga/MUP Srbije
Фото: МУП Србије/Заплењена дрога

У поменутом периоду откривене су три лабораторије за производњу дроге у вештачким условима, а у исто време, поднете су кривичне пријаве против 707 особа, под сумњом да су починиле кривична дела неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога, као и неовлашћеног држања наркотика, саопштила је јуче новосадска полиција за „Дневник”. У наведеном периоду изведено је више акција које су привукле пажњу јавности, пре свега због количина опијата, али и специфичних хапшења, о којима смо писали.

Полиција је у Новом Саду 31. јула пресрела кола једног Новосађанина (34) за кога је сумњала да је претходно продао пакетић хероина једном суграђанину. Када је заустављен, прогутао је четири најлонска пакетића с прахом за који се испоставило да је хероин. Такав наркотик је нађен и у његовом дворишту, закопан у пластичној кутијици од „киндер” јајета.

У Бачкој Паланци, пет дана раније, једна четрдесетогодишња мештанка је, наочиглед полиције, прогутала три пакетића с прахом за који се сумња да је хероин. Обоје осумњичених су због тих поступака завршили у Клиничком центру Војводине...

Почетком прошлог месеца полиција је у Новом Саду запленила око осам килограма дроге и више од 3.200 комада различитих наркотика, два пиштоља и два револвера и ухапсила три особе  Против још двојице малолетника, осумњичених за нелегалну трговину наркотицима, биће поднете кривичне пријаве.

Претресом стана М. А. (29), полиција је пронашла шест и по килограма марихуане, пиштољ, два револвера и 100 комада муниције различитог калибра. Пронађени су и дигитална вага, таблете с листе психоактивних супстанци и новац, за који се сумња да је стечен продајом наркотика.

У два стана које користи В. В. (18) нађени су 3.047 комада таблета и 90 грама МДМА, амфетамин, марихуана и пиштољ.

У акцији тих дана ухапшен је и Б. Б. (35), у чијем стану су пронађени више од стотину таблета с листе опојних дрога и 45 грама марихуане.

У стану једног седамнаестогодишњег Новосађанина полиција је пронашла 800 грама марихуане, 100 грама кокаина и 32 комада МДМА и дигиталну вагу. Код петнаестогодишњака, који је био с њим, нађени су марихуана и новац, за који полиција сумња да потиче од продаје дроге.

Објавили смо и да су почетком прошлог месеца, више од 12 килограма марихуане оперативци затекли код М. К. (37), који је лишен слободе.

Крајем маја, приликом прегледа аутомобила у Змајеву који је возио С. К. (24), испод тапацирунга на вратима пронађено је око 2.800 грама марихуане.

Било је још неколико крупних заплена различите дроге и оружја у поменутом периоду, а међу највеће спада она крајем марта, када је у једног кући код Новог Сада затечено више од 27 килограма марихуане, када је лишен слободе П. П (57).

М. В.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести