Експлозија бомбе у Новом Саду: Боћа стабилно, потрага за нападачима

НОВИ САД: Новосадска полиција интензивно истражује покушај убиства бившег полицајца Далибора Богдановића, а у току су привођења више лица из криминогене средине и њихово испитивање о околностима синоћне експлозије, сазнаје Тањуг у новосадској полицији.
hitna pomoc
Фото: Tanjug (video arhiva)

Неки од приведених су блиски Богдановићу, а има и оних са којима је жртва раније била у сукобу.

Далибор Богдановћћ (42), звани Боћа рањен је синоћ када је у новосадском насељу Детелинара експлодирала бомба испод његовог аутомобила “bmw X5”.

Како је речено у Ургентном центру у Новом Саду, где је пребачен с тешким повредама у свесном стању, синоћ му је ампутирана нога. 

У експлозији није повређен нико од пролазника, улица је одмах затворена због увиђаја, а детонација се чула у већем делу града.

Далибор Богдановић Боћа некадашњи је новосадски полицајац, коме се тренутно суди за отмицу Горана Цвијетића из Будисаве 2017. године.

Један је од петорице окривљених за отмицу Цвијетића. Осим њега, са слободе се бране и Владица Ракић, Горан Ковачевић Горанац, Ненад Стевић и Божидар Боснић.

Цвијетић, за кога су ова петорица сумњали да је умешан у убиство Стевићеве девојке Теодоре Каћански 2016. и рањавање Ника Ускоковића 2017. године, отет је 22. маја 2017. године на Детелинари. Недуго затим су ухапшени Ненад Стевић и Божидар Боснић, а преостала тројица касније.

На почетку суђења петорица осумњичених изјавили су пред судијом да се не осећају кривим и тврдили да су Цвијетићево “грађанско хапшење” извели како би га предали полицији. Изјавили су и да су Цвијетића, између осталог, ухапсили и због тога јер су мислили да намерава да учини још неко кривично дело.

Богдановић је рањен и пре пет година, када је био радник полиције и комесар за безбедност ФК Војводина. Рањен је у руку и стомак 3. октобра 2014. године, два сата после поноћи центру Новог Сада.

На њега је испред локала у Улици Лазе Косића пуцао Јован Кецман Цоја, вођа навијача ФК Нови Сад "Корида". 

Они су се прво посвађали око музике у локалу у коме су били гости, а потом је дошло до туче, у коју су се умешали и навијачи, њихови пријатељи.

Тада је Кецман извукао пиштољ, испалио више метака у Богдановића, па побегао.

Богдановић је раније био лични телохранитељ Ненада Чанка, лидера ЛСВ. Својевремено је радио и као полицајац, био припадник Интервентне бригаде.

Због проблематичног карактера и контаката с разним сумњивим особама, последњих година је распоређен на административне послове у Полицијској управи Нови Сад.

Када је дошло до измена у руководству ФК Војводина, постављен је за комесара за безбедност овог клуба.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести