Нови детаљи бруталног убиства породице Ђокић: Истрага скренула ка копачима песка?

Полиција још увек интензивно трага за убицама које су брутално ликвидирале породицу Ђокић из Алексинца, Горана (57), Гордану (56) и њихову ћерку Лидију (25).
9-djokici
Фото: Приватна архива

Убица или више њих су, по свему судећи, биле добро припремљене и тиме знатно отежале полицији посао јер практично до сада није познат траг који би могао да доведе истражне органе до нападача, а инспектори последње наде полажу у резултате ДНК вештачења.

Међутим, нови детаљ се појавио, који може да помогне у истрази, а то је повезаност места на ком су пронађена тела, као и оног на ком је пронађен запаљен аутомобил. Наиме, на оба места биле су сепарације за експлоатацију песка, па је врло могуће да је бар један од убица на неки начин повезан са њима, пишу медији.

- Пљачкаши избегавају да убијају јер не желе да себи натоваре злочин због којег би могли да живот проведу у затвору, већ функционишу по принципу препада жртве. Немају разлога да их убијају јер су маскирани, не могу да буду идентификовани, а циљ постижу без проливања крви. Зашто је у овом случају то било другачије, могуће је да се никада неће сазнати. Јасно је да је све унапред било припремљено за њихово убиство, тешко је замисливо да су те ноћи тражили место где ће их ликвидирати и спалити, а где ће оставити возило - каже извор из истраге.

Према медијским натписима, у питању је неприступачан терен и убице су морале да буду врло добро упознате са њим, чим су успеле да тако вешто сакрију трагове.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је говорећи за Пинк рекао да полиција активно ради на откривању починилаца у случају убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца.

- Не могу да говорим о детаљима истраге. Веома активно радимо. Колегама из Ниша је стигла помоћ из Београда. Цела једна породица је затрта и то су били мирни људи који нису били у криминалу. Није било никаквог разлога да се таквим људима нешто лоше деси - објаснио је Вулин.

Министар није хтео да се временски обавеже, али истиче да полиција неће престати да тражи доказе о убиству породице Ђокић.

Полиција је, каже, пронашла доста доказа који упућују у то шта се десило и због чега се десило.

Министар је открио потресне детаље са места убиства породице Ђокић.

- Прво смо нашли један леш, то је био мушкарац, он је био на врху. Гордана Ђокић смо идентификовали по накиту, а ћерку Лидију Ђокић по коси везаној у реп - рекао је Вулин.

Подсетимо, супружници Горан и Гордана, као и њихова ћерка Лидија Ђокић, ликвидирани су у недељу 26. септембра, а њихова тела пронађена су у атару села Моравац тек шест дана после злочина, у суботу 2. октобра. Била су спаљена до непрепознатљивости и прекривена грањем, даскама и лишћем. Нешто пре проналаска тела нађен је и запаљени аутомобил пасат којим су Ђокићи кобног дана кренули на последњи пут. И поред бројних теорија о злочину, за нападачима се и даље трага.

С. Х. Д.

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести