Недић: Тужилаштво обуставља поступак против директора

БЕОГРАД: Председник Скупштине Друштва директора школа Србије Дејан Недић пренео је да их је министар просвете Бранко Ружић на састанку обавестио да Треће основно тужилаштво обуставља поступак против директора школа.
nedich_tuzzba
Фото: Танјуг (видео)

Недић је за Танјуг, након састанка са Ружићем, рекао да остаје "горак укус" у устима, јер су директори који су одлично радили у овом периоду, доживели овако нешто.

"Директори су у овом периоду чували здравље и ђака и запослених. Остаје горак укус да смо доживели овако нешто", рекао је Недић.

Он је навео да је састанку у Министарству просвете хтела да присуствује и премијерка Ана Брнабић и да се извини директорима за непријатност коју су доживели, али је била спречена, те да се чак и председник Србије огласио.

Поступак је покенут по тужби Синдиката запослених у полицији, једног од полицијских синдиката.

Бјелановић: Још сам у шоку због саслушања у полицији

Директор Земунске гимназије Милош Бјелановић каже да је још у шоку због саслушања у полицији и кривичне пријаве која је поднета против њега и осталих директора основних и средњих школа у Београду јер су тражили од ученика и директора да носе маске.

"Након наше реакције Тужилаштво је обуставило даљи поступак, тако да се искрено надам да више ниједан колега, директор школе неће доћи у ситуацију у каквој сам био ја", рекао је Бјелановић за Таnjуг након састанка са министром просвете Бранком Ружићем.

Фото: Танјуг (видео)

Он је навео да се, као и осталих 1.800 директора школа у Србији, придржавао свега што је Кризни штаб и надлежно министарство прописало, а да је због тога добио кривичну пријаву и морао у полицију на саслушање.

"Придржава сам се свега што је прописано и због тога сам био у ситуацији да идем у полицијску станицу прошли петак и да дајем изјаву на околности које су наведене у кривичној пријави. После недељу дана још увек сам у шоку", рекао је Бјелановић.

Каже да су директори школа, који се труде да сачувају животе деце, запослених, спроводе све што је прописано, уместо похвала добили кривичну пријаву.

На саслушању у полицији осим Бјелановића било је још неколико директора са територије општине Земун и са територије општине Савски Венац.

На данашњем састанку са министром просвете Бранком Ружићем Бјелановић је обавештен да Тужилаштво обуставља поступак.

Подсетимо кривичне пријаве приотив директора основних и средњих школа у Београду поднео је председник Синдиката запослених полиције Дејан Ђукић.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду дало је налог полицији да прикупи овбавештења поводом пријава и испита директире школа у својству грађана - да ли су и чије препоруке поштовали за време ванредног стања и након њега, које мере су предузимали у циљу спречавања ширења епидемије ковид 19.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести