Наставак добре сарадње српске и словачке полиције

БЕОГРАД: Српка полиција са словачком већ има добру сарадњу, а 2018. биће година у којој ће се још јачим интезитетом наставити добра полицијска сарадња, која ће допринети већој безбедности грађана две државе, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
Repčekova  i Stefanović foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Он је потписивао Меморандум о разумевању између министарстава унутрашњих послова две земље са амбасадорком Словачке Дагмар Репчековом и оценио да ће то омогућити наставак добре оперативне сарадње српске и словачке полиције у борби против корупције и криминала. 

Стефановић је подсетио да су од почетка мигрантске кризе словачки полицајци помагали српским колегама у обезбеђењу и заштити наше државне границе и додао да је Словачка изразила жељу да настави да помаже Србији на том пољу. 

Добра полицијска сарадња, наглашава министар, подразумева бројне могућности за размену искустава у борби против организованог криминала, али и да она потврђује пријатељство два народа. 

Амбасадорка је захвалила Стефановићу на доброј сарадњи граничних полиција и оценила да има потенцијала за њено даље продубљивање, а како је рекла, до сада је шест група словачких полицајаца било у Србији, где су заједно са српским колегама бринули о заштити српске државне границе, а подвлачи да ће се та сарадња наставити, те да ће и седма група доћи већ 15. јануара.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести