На Мердару задржан луксузни порше од 100.000 евра

МЕРДАРЕ: Цариници су на административном пункту Мердаре зауставили и задржали скупоцени порше ''''911 Carrera 4 GTS'''' који није био регистрован, нити пријављен.
т
Фото: Управа царина

Порше немачких регистарских ознака, чија је вредност процењена на износ од готово 12 милиона динара, појавио се 3. септембра у поподневним сатима на административном пункту из правца АП КиМ, саопштено је из Управе царина.

Наиме, 48-годишњи возач албанске националности са пребивалиштем у Немачкој упутио се ка тој земљи возећи нерегистровани аутомобил страног порекла, који претходно није пријавио приликом уласка у Србију.

Прегледом документације-саобраћајне дозволе, утврђено је да порше ''''911 Carrera 4 GTS'''' није регистрован, што значи да је морао бити пријављен и стављен под царински надзор, што возач није учинио.

На питање цариника због чега није пријавио возило када није регистровано, возач је рекао да се ради о аутомобилу његовог сина за који није ни знао да није регистрован, као ни да у том случају треба да га пријави.

Прекршајни суд је у скраћеном поступку, који се примењује када је реч о страним држављанима и особама са пребивалиштем у иностранству, донео одлуку да возача казни новчаном казном у износу од 100.000 динара и заштитном мером трајног одузимања непријављене робе.

Луксузни ауто би се ускоро могао наћи на некој од јавних лицитација које организује Управа царина.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести