На Градини  заплењене девизе и лекови

ГРАДИНА: Цариници су током протеклог викенда на прелазу Градина у два наврата спречили кријумчарење девиза и запленили 600 таблета лека „ривотрил“ сакривених у степеницама једног аутобуса, саопштила је данас Управа царине.
Na Gradini  zaplenjene devize  Foto: Uprava carina
Фото: На Градини  заплењене девизе  Фото: Управа царина

Оба девизна прекршаја откривена су приликом излазне контроле 1. фебруара 2020. године.У првом случају је 40.000 непријављених евра пронађено у торби 26-годишњег држављанина Бугарске, који је сам путовао голфом немачких регистарских ознака.

Мада је претходно рекао да нема ништа да пријави и да са собом носи нешто мало новца, цариници су најпре у постави његове путне торбе пронашли 20.000 евра, да би потом и у несесеру који је био у истој тој торби било пронађено још 20.000 евра.Путнику је враћен дозвољени износ од 10.000 евра, а остатак је задржан до окончања покренутог прекршајног поступка.

Неколико сати раније истог дана двојица 30-годишњих грчких држављана су такође покушала да без пријављивања пренесу већу суму девиза.

Они су путовали мерцедесом енглеске регистрације, такође рекавши цариницима да немају ништа за пријављивање.Детаљном контролом њиховог пртљага у двема торбама су пронађене фармерке чији су џепови били пуни непријављеног новца. У једним панталонама је било нешто више од 10.000 евра, а у другим преко 16.000 фунти.

Фото: На Градини заплењене лекови Фото: Управа царина

Након што је путницима враћено по 10.000 евра, надлежни суд ће у прекршајном поступку одлучивати о суми од 8.380 фунти.

Цариници су претходног дана у степенику-ладици бугарског аутобуса, који је саобраћао од Берлина ка Варни преко Србије, пронашли 20 кутија са по 30 таблета лека за смирење ривотрил, за чије је кријумчарење одговорност преузео један од возача аутобуса, против којег је покренут прекршајни поступак.

 

EUR/RSD 117.5904
Најновије вести