На Градини марихуана међу ћевапима и колекција пића у гепеку

БЕОГРАД: Цариници су 31. и 29. марта 2019. године, на излазу граничног прелаза Градина запленили марихуану у посуди за храну са ћевапима и 24 флаше жестоких пића пронађених у простору за резервни точак.
Foto: Tanjug/Uprava carina
Фото: Фото: Танјуг/Управа царина

Марихуана и хашиш су откривени када је 31. марта на ред за контролу стигао „рено фолксваген“ турских регистарских ознака којим су из Немачке ка Турској путовала двојица 34-годишњих држављана Турске.

Иако су оба путника рекла да немају ништа да пријаве, царински службеници су ипак посумњали у њихове речи, те су детаљним прегледом у сувозачевој пластичној посуди за храну, међу ћевапима нашли и кесицу пуну марихуане. 

Детаљном контролом је утврђено да се и у путној торби возача, као и у омоту његове кесе дувана налази преко 20 грама марихуане и хашиша.

Два дана пре тога, 29. марта, цариници су открили и 27 флаша коњака, вискија и вотке код тројице 40-годишњака, немачких држављана турског порекла, који су се из Немачке упутили ка Турској.

Путници су по флашу пића ставили су у своје путне торбе знајући да је то дозвољена количина за пренос преко границе, али су цариници желели да погледају и шта се налази у гепеку. 

Када су подигли преграду којом је од унутрашњости пртљажника одвојен простор за резервни точак наишли су на прави ''подрум пића''.

У скривеном простору открили су 7 флаша вотке, 3 боце вискија и 14 флаша немачког коњака.

Пошто је сваки од путника у торби носио по једну флашу алкохолног пића, што је дозвољено пренети преко границе без пријаве цариницима, оне су им враћене, док су 24 флаше откривене у преграђеном гепеку заплењене и предате у надлежност царинарнице Димиторвград до окончања прекршајног поступка. 

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести