Тражио разговор са градоначелником, па покушао да запали Градску кућу

НОВИ САД: Мушкарац средњих година бацио је молотовљев коктел на Градску кућу у Новом Саду вечерас око 20 сати, пошто га није примио градоначелник.
1
Фото: TANJUG/ SANJA EKER

“Мушкарац је најпре ушао у Градску кућу и од портира тражио да га прими градоначелник. Портири су му објаснили да градоначелник није ту. Он је изашао и потом бацио молотовљев коктел на један од прозора Градске куће”, рекли су Тањугу у кабинету градоначелника Новог Сада.

Полиција је одмах реаговала по дојави коју су примили у 20.02 и привела мушкарца.

Како је Тањугу речено у новосадској полицији, приведен је мушкарац рођен 1988. године,

“Причињена је мања материјална штета, нико није повређен”, кажу у кабинету.

Очевици изгредништва у центру Новог Сада Исидора К. и Јелена Т. кажу у изјави за Тањуг да је цео догађај изгледао нетипично, те да пролазници који су се у тим тренутку затекли испред Градске куће нису ни схватили одмах шта се дешава.

“Прилазиле смо споменику на Тргу слободе, кад смо виделе пламичак ватре испред прозора Градске куће. У први мах сам помислила да је свећа. Кад сам пришла, мушкарац средњих година је стајао на стубићу испред Градске куће. Питала сам шта се дешава, он ми је одговорио - дешава се шта се дешава, ако ти се не свиђа, ти угаси”, каже Исидора К.

Тај мушкарац, каже она, апсолутно није изгледао као неко ко је управо покушао да запали Градску кућу.

“У том тренутку је наишао један момак, коме сам показала пламен у прозору, он је полио пламен флашицом воде коју је носио, па сам му ја добацила и моју флашицу воде”, каже Исидора.

Њена другарица Јелена Т. објашњава да је цела ситуација изгледала атипично, те да у први мах није ни успела да закључи да је неко неколико тренутака пре тога бацио молотовљев коктел на Градску кућу.

“Видели смо да је мало оштећен прозор и мало фасаде испод њега. Полиција је одмах дошла и видели смо како га одводе”, каже Јелена Т.

Фото: TANJUG/ SANJA EKER
EUR/RSD 117.5729
Најновије вести