МУП: Ухапшено 19 особа због више кривичних дела

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у више одвојених акција у претходних неколико дана ухапсили су 19 особа у циљу сузбијања општег криминала, саопштено је из МУП-а.
hapsenje
Фото: pixabay.com

Осумњичени се терете да су починили кривична дела полно узнемиравање, тешка телесна повреда, лака телесна повреда, недозвољене полне радње, насиље у породици, угрожавање сигурности, фалсификовање... 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су Б. С. (70) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело полно узнемиравање.

Ухапшени се сумњичи да је у два наврата узнемиравао малолетницу и уз кривичну пријаву приведен је Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

Припадници МУП су у Лесковцу ухапсили М. Ц. (28) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности.

Сумња се да је он почетком новембра најпре телефоном позивао оштећеног и у два наврата му упутио претње и псовке.

Након тога је отишао до куће оштећеног, где је поломио сва стакла на аутомобилу оштећеног, улубио кров, оштетио ретровизоре, брисаче, фарове и штоп светла.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Лесковцу. 

У Кикинди је ухапшен Ф.К. (67) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда.

Он се сумњичи да је средином октобра у Сенти на улици песницом ударио у пределу вилице оштећеног од чега је он пао на земљу и задобио тешке телесне повреде.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су С. Б. (42) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело полно узнемиравање. 

Сумња се да је С.Б. оштећеној малолетници од јула прошле године до краја септембра ове године, упутио више непримерених мултимедијалних порука преко апликације „Вибер“.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су М. А. (46) због основа сумње да је извршио кривична дела фалсификовање новца и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. 

Приликом претреса стана и других просторија које користи осумњичени, полиција је пронашла 49 новчаница у апоену од 100 америчких долара за које се сумња да су фалсификати и 

више од 1,7 килограма марихуане.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу.

У Зајечару је ухапсен Д. П. (56) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда.

Он се сумњичи да је крајем септембра ове године на путу Ошљане - Ново Корито, након краће вербалне расправе, задао ударац песницом у пределу лица оштећеном.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су С. Д. (22) због постојања основа сумње да је извршио кривичо дело насиље у породици.

Сумња се да је С.Д. физички напао своју мајку и уз кривичну пријаву ће бити приведен Основном јавном тужилаштву у Вршцу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су Д. С. (28) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

Он је осумњичен да је у спортској кладионици у Ужицу оштећеном држављанину Нигерије упутио погрдне речи, а потом у правцу оштећеног бацио и столицу и пепељару. 

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Ужицу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С. Т. (36) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда.

Сумња се да је он почетком октобра физички напао оштећеног и задао му затвореном шаком више удараца у пределу главе и тела.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Великој Плани. 

у Зајечару је ухапшен С. Р. (53) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело лака телесна повреда.

Он се сумњичи да је, након краће вербалне расправе око новчаних дуговања, у породичној кући оштећеног у селу Горње Зуниче извадио металну телескоп палицу и задао оштећеном више удараца у пределу рамена.

Осумњичени је приведен, уз кривичну пријаву, надлежном тужилаштву.

Такође, припадници МУП-а у Смедереву ухапсили су А. М. (21) због постојања основа сумње да је извршио два кривична дела тешка телесна повреда.

Он се сумњичи да је почетком септембра у Смедеревској Паланци након конзумирања алкохола и краће расправе оштећеног младића ударио песницом у главу, а потом стакленом флашом ударио и оштећену девојку.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Великој Плани. 

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести