Спречен шверц цигарета сакривених у крову аутобуса и комбија

БЕОГРАД:  Цариници су у ванредним контролама, на аутобуској станици у Београду, код места Богутовац и на излазу граничног прелаза Хоргош, запленили скоро 115.000 кријумчарених цигарета и око 80 нових шрафилица и брусилица.
Zaplenjene cigarete Foto: MUP Srbije
Фото: МУП Србије/архива

Реч је о контролама обављеним 3. августа и занимливо је да је у два случаја реч о аутобусима истог превозника из Зубиног Потока, саопштила је Управа царине.У првом случају је на долазној аутобуској станици у Београду заустављен аутобус куршумлијских регистарских ознака, који саобраћа на линији Зубин Поток - Београд. 

Због немогућности детаљног прегледа на лицу места, аутобус је под пратњом спроведен до Терминала Београд, где је најпре извршена контрола мобилним скенером.Анализа слике је указала на неправилности у пределу кровне конструкције испод вентилације.Ручним прегледом је из шупљина аутобуског крова извађено 110.000 цигарета „Pall Mall“, „Bouture“, „Calypso“ и „De Santis“, , без акцизних маркица.

Истог дана је код места Богутовац ради контроле заустављен аутобус истог превозника, који саобраћа од Косовске Митровице до Београда.

Том приликом је у простору за алат пронађено око 80 нових шрафилица и брусилица, без било какве пратеће документације, очигледно намењених даљој препродаји. Нешто касније истог дана и на граничном прелазу Хоргош су откривене кријумчарене цигарете, овога пута у комбију пријепољских регистарских ознака који се упутио ка Немачкој. 

Возач и путници поменутог комбија су приликом излазне контроле рекли да осим личног пртљага немају ништа да пријаве.Међутим, детаљан преглед који је уследио, показао је да се у шупљинама кровне конструкције изнад кабине возила налазе сакривене цигарете. 

Цариници су том приликом пронашли укупно 4.400 сакривених цигарета марке „Марлборо“.

Zoran
07.08.2018 • 23:30
Isto tako i navedeni carinarnici trebate kontrolisati
EUR/RSD 117.5802
Најновије вести