Митровић негира кривицу: „Било ми је упаљено зелено светло“

Александар Митровић (26), син власника телевизије Пинк, негирао је у среду у Првом основном суду у Београду тврдње тужилаштва да је крив за изазивање саобраћајне несреће 18. јула 2013. у којој је настрадала Андреа Бојанић (17).
sudnica, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Митровићу се поново суди, пошто је Апелација укинула првостепену пресуду, којом је због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја и непружања помоћи, био осуђен на јединствену казну од годину дана кућног затвора уз електронски надзор. На терет му се ставља да је 18. јула 2013. на Коњарнику изазвао саобраћајну несрећу у којој је настрадала Бојанићева. У међувремену је за непружање помоћи наступила застарелост кривичног гоњења.

Оптужени је у среду казао да остаје при одбрани коју је раније изнео, а у којој је, између осталог навео да је возио брзином од 70 до 80 километара на сат и да је њему било упаљено зелено светло. Тада је навео и да је девојка претрчавала улицу.

Његови адвокати су у уводним излагањима истакли да он ни на који начин није могао да избегне несрећу, па чак ни да је возио дозвољеном брзином од 50 километара на сат. Према њиховим речима, "незгода би била избегнута само у случају да је брзина била мања од дозвољене". Они су од суда тражили да Митровић буде ослобођен, док је заменик тужиоца предложио да буде кажњен по закону.

(Вечерње новости)

Lina
12.03.2020 • 09:20
na kraju ce biti da je jadna devojka sama sebe pregazila samo zato sto neki imaju tatu da podmazu guzice patkama
vv
12.03.2020 • 12:45
Da je obrnuta situacija odnosno da je cerka Mitrovica nastradala pitanje je samo da li bi vozac do sada vec dobio 20 ili 30 god. zatvora ili nesto jos gore ako ima. Jos jedan od razloga zasto mladi i normalni ljudi odlaze odavde , ne zele da im bahatost i oholost nekih zasticenih dodje glave i da zive u takvom okruzenju.
EUR/RSD 117.5703
Најновије вести