Кућни затвор за некадашњу министарку у влади Демократске странке

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду осудио је данас на седам месеци кућног затвора некадашњу министарку за телекомуникације Јасну Матић поводом оптужби да је са сарадницима у Агенцији за промоцију извоза и страних улагања (СИЕПА) оштетила буџет Србије.
1
Фото: Tanjug
Весна Перић и Бојан Јанковић осуђени су на по годину дана кућног затвора, док је Божидар Лаганин ослобођен од оптужбе.
 
Ово је првостепена пресуда на коју и тужилаштво за организовани криминал и одбрана имају право да уложе жалбе Апелационом суду у Београду.
 
Они су осуђени због продуженог кривичног дела злоупотреба службеног положаја, за које је законом запрећена казна од две до 12 година затвора.
 
На данашњем изрицању пресуде није се појавила бивша министарка као ни Лаганин.
 
Матићева и остали се терете са су у СИЕПА од 2006. до 2013. неоснованим исплатама по основу "уговора о непостојећим ауторским делима" оштетили буџет Србије за више десетина милиона динара, а за себе и друга лица прибавили имовинску корист.
 
Матићева је била министарка за телекомуникације у влади Мирка Цветковића и некадашња директорка Агенције за страна улагања, кадар Г17 плус, била је и државни секретар за економске односе са иностранством у Министарству економије и регионалног развоја.
Славиша
21.07.2020 • 15:27
Спрдачина од суда и правде,колико би за то и такво дело добио обичан "смртник" тј грађанин,верујем да небих прошао испод 7-8 година робије,ако не и више.Ево ова пресуда,говори у прилог мојој јучерашњој тези у вези ово случаја,да неће бити ништа,јер су се сви ти "грешници",из бивше власти екс ДОС-а,на време заштитили од прогона,постављањем подобних судија у свим судовима по Србији,тако да су сви заштићени као бели медведи.
EUR/RSD 117.5847
Најновије вести