Кућни притвор осумњиченом за претње новинарки Зани Цимили

БЕОГРАД: Виши суд у Београду одредио је меру забране напуштања стана (кућни притвор) В.Н. (30) из Бечеја, који се сумњичи да је путем друштвене мреже "Инстаграм" новинарки телевизије Н1 Зани Цимили упутио поруке претеће садржине и истовремено му забранио да користи интернет.
visi sud beograd
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Суд је наиме, одбио предлог Вишег јавног тужилаштва за одређивање класичног притвора за В.Н. јер сматра да се и блажом мером може обезбедити несметано вођење овог кривичног поступка.

У саопштењу Вишег суда се прецизира да је судија за претходни поступак у понедељак донео решење којим је према В.Н одредио меру забране напуштања стана уз забрану користи интернет. Истовремено је В.Н. упозорен да уколико прекрши наведену забрану, њему може да буде притвор.

Против овог решења осумњичени и његов бранилац имају право жалбе у року од три дана кривичном ванпретресном већу, наводи се у саисопстењу суда.

Кућни притвор може трајати док за то постоји потреба, а најдуже до правноснажности пресуде, односно до упућивања окривљеног у Завод за извршење кривичних санкција али најдуже док не истекне време издржавања казне изрецене у првостепеној пресуди.

В.Н. се терети за кривична дела угрожавање сигурности и изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести