Кривичне пријаве због стримовања серија и филмова

БЕОГРАД: Против две особе из Београда поднете су кривичне пријаве јер су преко интернет портала „filmovi 24h.com” и „serije.online” незаконито омогућили гледање великог броја домаћих и страних телевизијских серија, саопштио је МУП.
kompjuter mis
Фото: pixabay.com

Како је саопштено, припадници МУП-а – Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, у сарадњи с Посебним одељењем Вишег јавног тужилаштва у Београду за борбу против високотехнолошког криминала, поднели су кривичне пријаве против четрдесетогодишњег и тридесетједногодишњег мушкарца због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћеног искоришћавања ауторског дела или предмета сродног права.

Сумња се да су они у дужем периоду, преко поменутих интернет портала незаконито омогућавали гледање великог броја домаћих и страних телевизијских серија, чиме су носиоцима ауторских права нанели финансијску штету.

Полиција је претресом станова и просторија које су користили осумњичени прегледала њихову рачунарску опрему, пријем електронских уплата и рачуна у банкама, након чега је открила да су они путем наведене опреме нелегално емитовали серије и филмове, наводи се у саопштењу МУП-а.

С. Х.

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести