Инспекторима укупно 15 година затвора због мита и дроге

БЕОГРАД:  Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на по осам и седам и по година затвора полицијске инспекторе у Ваљеву Дејана Суботића и Милана Ћулафића, јер су примали мито од дилера дорге, као и због продаје килограма заплењеног хероина за 12.000 евра.
Apelacioni sud
Фото: Танјуг/видео архива/Апелациони суд

Овом одлуком, која је данас објављена на сајту Апелационог суда, потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Ваљеву од 11. маја 2017. године којом су инспектори осуђени због извршења продуженог кривичног дела примање мита и кривичног дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Њима је одузета имовинска корист стечена извршењем кривичног дела од 12.000 евра коју су дужни да у динарској противвредности солидарно плате у корист буџет суда, као и износ од по 7.000 динара, наводи се у пресуди. 

Суботић је осуђен, јер је према пресуди, од 2010. године до 25. авуста 2013. године као шеф Одсека за сузбијање општег криминалитета у Ваљеву, непосредно захтевао и примио новчану корист за себе од осуђиваног продавца дроге Г.Ђ, да у оквиру свог службеног овлашћења изврши радње које не би смео извршити, као и да не изврши све службене радње које је морао извршити.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести