Хоргош: У гепеку чешке "шкоде" мигранти и опрема за конзумирање опијата

НОВИ САД: Права драма одвијала се 6. марта године на прелазу Хоргош, када су цариници пружајући асистенцију полицији, која је гепеку аутомобила чешких регистарских ознака открила двојицу миграната, пронашли и опрему за конзумирање опијата и вагицу за њихово прецизно мерење.
d
Фото: Uprava carina

Прекршај је откривен када је приликом излазне контроле полиција за детаљан преглед издвојила „шкоду октавију“ чешких регистарских ознака, којом су путовала двојица чешких држављана вијетнамског порекла, старих 29 година.

Након што су полицијском службенику предали документа, они су желећи да избегну детаљан преглед, покушали да побегну у правцу Мађарске, али их је наша полиција сустигла и вратила на прелаз Хоргош.

Убрзо је потврђено да су покушали да побегну, јер су гепеку аутомобила скривали двојицу својих сународника с привременим боравком у Републици Бугарској.

По проналажењу ''слепих путника'', аутомобил је детаљно прегледан и тада су у наслону за руке између предњих седишта пронађене три луле за конзумирање наркотика, на којима су уочени видљиви трагови прашкасте материје за коју се сумња да је кокаин. Заједно са лулама пронађен је и упаљач за њихово загревање, као и вагица за прецизно мерење дроге.

Након што је аутомобил прегледан и на царинском мобилном скенеру, случај су у даљу надлежност преузели полиција и тужилаштво.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести