Градина: Новопазарац „заборавио“ да пријави 600 кила товара

ГРАДИНА: Цариници су на граничном прелазу Градина, у камиону који је превозио око 20 тона разне робе пронашли и 600 килограма непријављене.
gradina sverc
Фото: carina.rs

Када је 19. јануара на улаз у Србију стигао камион новопазарских регистарских ознака, цариници нису ни слутили да ће његов товар прегледати скоро два дана.

На такву акцију навела их је лажна фактура коју су пронашли у камионској кабини.

Детаљном контролом товара и поређењем са пријављеним фактурама установљен је вишак од чак 600 кг робе коју је 35. годишњи Новопазарац покушао да допреми из Турске у свој родни град.

Он је у регуларно пријављеном товару покушао да прокријумчари вишак од 600 килограма разне робе, углавном репроматеријала за текстилну индустрију попут коже у ролнама, преко 4000 рајсфершлуса, корпе за грудњаке, 85 кила пертли, 90 кг кеса за паковање текстилних производа, 10-ак манекен лутки и разне друге потрепштине.

Фото: carina.rs

Тако се међу робом нашло и 33 килограма гумених кедера, 500 механизама за зидне сатове, лед плафоњере са даљинским управљачем, 90 кг металне галантерије, ручке за намештај итд.

Фото: carina.rs

Против возача који је „заборавио“ да пријави 600 килограма товара покренут је прекршајни поступак, а роба је привремено смештена у царинско складиште.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести