Дечак који се утопиo на Брачу син светски познатог одбојкаша

Дечак из Србије који се јуче утопио на плажи на Брачу син је једног од најбољих одбојкаша света Маркоса Милинковића.
Postire, Brač  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Дечак је летовао с мајком, док је отац Маркос био у Аргентини. Чим је чуо за страшну вијест хитно је кренуо према Хрватској, пише Телеграф. 

Милинковић је легенда аргентинске одбојке, но пореклом је Србин. Одрастао је у Аргентини и убрзо постао један од најважнијих играча њихове репрезентацие. Чак је шест пута био најбољи играч Аргентине те суделовао на Олимпијским играма 1996, 2000. и 2004. године.

Околности смрти дечака још нису јасне. Увиђајем је утврђено да нема елемената који би указивали на неко кривично дело. Дечаково тело превезено је на патологију сплитске болнице.

Фото: EPA/FRANCK ROBICHON

Дечак из Новог Сада утопио се у суботу током летовања. Иако су му у помоћ одмах прискочиле две медицинске сестре које су се нашле на плажи, лекар из Енглеске на годишњем одмору, те возило Хитне помоћи из Супетра, дечака нису успели да спасу.

„Је ли жив, је ли жив?“ викала је мајка дечака (13) којег су у суботу око 19 часова у ували Мала Лозна у Постири на Брачу пронашли на дну мора 50-ак метара од обале, пише хрватски портоал 24. sata.

Сат времена покушавали су реанимицију, а онда су морали прогласити смрт.

„Изнајмили су кајак, он и његови пријатељи, од 17 до 19 сати, али су га вратили већ око 18,25. Казали су да им је доста, двојица су отишла на школско игралиште на кошарку, а он је рекао да ће се још купати“, добро је запамтио све детаље један од очевидаца.

„У 19 сати дошао је један Словенац да врати педалину, био је с породицом и рекао ми је: “Има ли нетко маску, чини ми се да тамо нетко рони или је мртав, али не желим дизати узбуну ако нисам добро ведио?” Дао сам му маску и кад је дошао на то место почео је да сигнализира. Са сином сам отишао тамо бродом и на дну, на неких седам метара дубине је било тело, као да лежи на прсима. Одмах се појавио и мештанин који рони на дах до 50 метара дубине, извукао га на површину, убацили смо га у брод и почео сам оживљавање. Кад смо дошли до плаже, наставили су с реанимацијом, али није било помоћи - казао је мештанин, иначе дугогодишњи полицајац.

Мајка дечака за то је време била на плажи. Кад су га довели на плажу несрећна жена потрчала је према њему дозивајући његово име.

(24sata.hr)

EUR/RSD 117.5753
Најновије вести