Данас у Вишем суду у Нишу почиње суђење Малчанском берберину

У Вишем суд у Нишу данас би требало да почне суђење Нинославу Јовановићу, познатијем као Малчански берберин, који је крајем прошле године отео и злостављао 12-годишњу девојчицу М. К. из села Суви До.
malcanski berberin, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

На припремном рочишту прошлог месеца, које је било затворено за јавност, тужилац је представио оптужницу и доказе који је поткрепљују, а Јовановић се изјаснио на наводе оптужбе и само у мањем делу је оспорио чињенично стање описано у оптужници, саопштено је из нишког Вишег суда.

Родитељи девојчице су се придружили кривичном гоњењу Јовановића, додао је суд.

Јовановићев бранилац је оспорио неуропсихијатријско вештачење свог брањеника у делу о урачунљивости у време извршења кривичних дела, али се није противио осталим доказним предлозима Тужилаштва.

Истрага је против Јовановића спроведена због кривичних дела отмице и силовања детета. За та кривична дела запрећена је казна од најмање десет година затвора, или доживотна.

Јовановић је ухапшен 5. јануара, на гробљу у родном селу Малча, након 17 дана полицијске потраге за њим.

Он је, како се сумња, 20. децембра, у селу Суви До пресрео девојчицу на путу до школе и отео је. Девојчица је, након десет дана велике полицијске потраге, пронађена 29. децембра у једној викендици у селу Јасеновик. Девојчица је била ошишана, с модрицама по телу, и смештена у Клинички центар у Нишу ради опоравка.

Јовановић је, иначе, пуштен је из притвора у марту прошле године, када му је изречена првостепена пресуда којом га је Виши суд у Београду осудио је на пет месеци затвора због полног узнемиравања малолетнице путем „Фејсбука”. Он је након изрицања поменуте пресуде пуштен на слободу, пошто му је притвор урачунат у затворску казну, а у притвору је провео више од пет месеци.

Пре тога је у два наврата био осуђиван за силовање на десет и 12 и по година затвора, које је издржао.   

Р. Д.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести