Цариници нашли 300 дијаманата код Албанца на Батровцима

Цариници су данас око подне на прелазу Батровци, у сарадњи са полицијом спречили кријумчарење око 300 дијаманата, за које се претпоставља да имају велику вредност, али ће она бити прецизно утврђена тек након стручне експертизе.
е
Фото: Управа царина

Прекршај је откривен када је за контролу на улазу у земљу стигао ауди чешких регистарских ознака, за чијим је воланом био 50-годишњи Албанац са документима тзв. „Косова“.

Мада је био категоричан да нема ништа да пријави, ипак је издвојен за детаљан преглед. Том приликом је у касети испред сувозачког седишта његовог аутомобила пронађено неколико кесица са драгим камењем.

Када је упитан зашто није пријавио дијаманте, возач је најпре рекао да није знао да мора да их пријави, а потом и да се ради о најобичнијим цирконима, тачније сваровски кристалима, који немају нарочито велику вредност.

Међутим, након консултације са стручним лицем, утврђено је да то није тачно и да се ради о правим дијамантима, чија би вредност могла бити изузетно велика, што ће наравно бити утврђено тек након вештачења сваког појединачног примерка драгог камења.

Откривени дијаманти ће бити задржани до окончања прекршајног поступка који је покренут против Албанца који их је кријумчарио.  

Фото: Управа царина
Фото: Управа царина
EUR/RSD 117.5794
Најновије вести