Недимовић: Парадајз из увоза апсолутно исправан

БЕОГРАД: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић каже да је ванредна контрола показала да је парадајз из увоза, на чијем паковању је писало да кора није за људску употребу, апсолутно исправан.
paradajz
Фото: Dnevnik.rs

Истакао је да је покренута прекршајна пријава против увозника који је начинио грешку.

Недимовић је истакао да ће на сајту министарства пољопривреде бити објављене све анализе лабораторијске парадајза из којих се види да је он потпуно исправан и погодан за људску употребу.

Нагласио је да је у питању грешка увозника, као и да се тачно зна који увозник је начинио грешку.

"Та ствар која се десила је грешка увозника који је погрешно декларисао и због тога смо ми покренули прекршајни поступак против увозника", рекао је Недимовић за РТС.

Додао је да ће против још једног увозника бити покренут прекршајни поступак, као и против једног инспектора.

"Имамо и једног нашег инспектора који је од 4.000 гајби које се налазе у једном шлеперу. Пазите, у једном шлеперу има 25 тона, две гајбице су имале споран назив и он ће бити санкционисан", указао је Недимовић.

Истакао је да се због тога иде у ванредну контролу свих инспектора, као и да ће резулатати те контроле бити познати следеће недеље.

"Апослутно јавност мора да буде у сваком тренутку информисана шта се дешава, безбедност хране је један од највецих приоритета за једну нацију", нагласио је министар.

Нагласио је да су контроле редовне, као и да свако греши, али да то не оправдава.

Тврди да ће се процедуре додатно појачати.

"Морамо бити свесни ситуације колике су то количине робе, вама се некада деси на једном прелазу да вам доде 50 шлепера, да ли можете сваку гајбу да прегледате", рекао је Недимовић.

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести