Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Ветеринари: Проверите месо, дивља свиња има трихинелозу
ЈАГОДИНА: Директор Ветеринарског специјалистичког института за Шумадију и Поморавље у Јагодини Зоран Рашић рекао је данас Танјугу да је код једне дивље свиње, уловљене на подручју Деспотовца, утврђена трихинелоза и позвао је домаћинства и ловце, да обавезно дају месо на преглед.
Економија / Пољопривреда Размена кукуруза за товну стоку
Републичка дирекција за робне резерве објавила је јавни позив за прикупљање захтева за натуралну размену до 10.000 тона меркантилног кукуруза за товну стоку с примарним призвођачима који имају затворени производни циклус.
Економија / Пољопривреда Недимовић и Делегације ЕУ у Србији: Напредак у пољопривреди
БЕОГРАД: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић састао се данас са представницима Делегације ЕУ у Србији, који су истакли задовољство оствареним напретком у области пољопривреде.
Економија / Пољопривреда Покрајина уручила 154 уговора за суфинансирање наводњавања
НОВИ САД: У оквиру другог овогодишњег конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за суфинансирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара у Војводини, данас су уручена 154 уговора корисницима средстава - регистрованим пољопривредним газдинствима, који су испунили критеријуме конкурса.
Економија / Пољопривреда У Врднику представљене иновације у пољопривреди
Србија занемарљиво мало користи информационе технологије за унапређење и рационализацију пољопривредне производње, а поједини пројекти показју да се мора мењати свест како би домаћи аграр почео да хвата корак са светским трендовима, упозорено је на форуму “Храна за Европу”, који се претходна два дана одржавао у Врднику.
Економија / Пољопривреда Увоз довео до пада цена живе ваге товљеника
У првих седам месеци ове године Србија је, према речима Ненада Будимовића, секретара Удружења за сточарство Привредне коморе Србије, увезла 30 одсто више свињског меса него у истом периоду прошле године.
Економија / Пољопривреда „Митросрем” у потрази за новим тржиштима
Инстант палента сремскомитровачког “Митросрема” могла би да освоји тржишта западних земаља јер једино ово предузеће производи истант паленту, не само на овдашњем тржишту него и на Балкану.
Економија / Пољопривреда Храна за Европу у Врднику
ВРДНИК: Србија занемарљиво мало користи информационе технологије за унапређење и рационализацију пољопривредне производње, а поједини пројекти показју да се мора мењати свест како би домаћи аграр почео да хвата корак са светским трендовима, упозорено је на форуму “Храна за Европу“ у Врднику.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Буџет за аграр биће 40,8 милијарди динара
БЕОГРАД: Аграрни буџет у наредној години биће повећан на 40,8 милијарди динара, а радиће се и на законском уређењу субвенција за пољопривреду, отварању лабораторија за контролу квалитета хране, улагању у прерађивачку индустрију и пољопривредну производњу по захтевима тржишта, изјавио је данас министар пољопривреде Бранислав Неимовић. 
Економија / Пољопривреда Пољопривредници да добију јефтинију опрема и ниже камате
ВРДНИК: Пољопривреди је неопходна много снажнија стратешка помоћ и подршка државе да би аграр значајније допринео економском развоју земље и расту националног бруто дохотка (БДП), поручили су данас привредници на Форуму "Храна за Европу" у Врднику.
Економија / Пољопривреда Србија међу 10 највећих извозника пшенице и кукуруза у свету
ЖЕНЕВА: Србија котира међу 10 највећих извозника житарица на свету у периоду од економске 2014/15. до 2016/17. године, према анализи Удружења Жита Србије урађеној на основу података Министарства за пољопривреду САД (УСДА).
Економија / Пољопривреда Размена меркантилног кукуруза за товне свиње и јунад
БЕОГРАД: Влада Србије дала је сагласност да Републичка дирекција за робне резерве изврши натуралну размену до 10.000 тона меркантилног кукуруза за товну стоку (товне свиње и јунад) са примарним произвођачима који имају затворени производни циклус.
Економија / Пољопривреда Вучић: О Тенису сад брину они који су га нападали
БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се нада да ће немачки привредник Клеменс Тенис доћи у Србију, али и приметио да они који су водили вишегодишњу кампању против њега сада ваљда жале што још није отворио фарме свиња у Србији. 
Економија / Пољопривреда Куповина ораница  на кредит
У току је конкурс Развојног фонда Војводине (РФВ) за одобравање дугорочних  кредита ради купивине земље, за које је обезбеђено  400.000.000,00 динара. Намера конкурса је обезбеђење новца за куповину земље као предуслова за стварања интензивне пољопривредне производње.
Економија / Пољопривреда Почео са пет семенки чили папричица, стигао до 3.000 садница
Арпад Тот из Суботице бави се узгојем и прерадом чили паприка. Учесник је многих манифестација широм Војводине, а вели да је овај посао све заступљенији што говори и страница на Фејсбуку на којој се заљубљеници овај производ из дана у дан све више окупљају, поручују и остављају коментаре.
Економија / Пољопривреда Под пластеницима у Војводини нових 250.000 квадрата
Пољопривредници, њих 43 међу којима највише млади и жене, који се баве пластеничком производњом, данас су у Скупштини Војводине добили уговоре за новац којим треба да  унапреде досадашњи бизнис.
Економија / Пољопривреда Мањи род диктира цене: Кад зазими, јабуке ће бити 100 динара килограм
НОВИ САД: Јабуке се на новосадским пијацама продају по цени до 70 динара и то није знатно више него лане, премда се све гласније чује да је најјефтиније воће постало папрено. Наиме, у неким градовима већ сад се за килограм јабука мора платити 100 динара.
Економија / Пољопривреда Недимовић са индијским произвођачима трактора
ЊУ ДЕЛХИ: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић састао се данас у Индији са представницима компанија које су заинтересоване да оживе производњу трактора у Србији.
Економија / Пољопривреда Цех претераног увоза меса плаћају сточари и грађани
У првих седам месеци ове године Србија је увезла трећину више свињског меса него лане, а произвођачка индустрија у тој грани бележи пад од око три одсто, подаци су Привредне коморе Србије.
Економија / Пољопривреда Дански фармери у Руском Крстуру: Похвале на рачун државних мера
Представници четрдесетак највећих фармера из Данске, који су на студијском путовању у Србији и БиХ, у организацији амбасаде Данске у Србији и Привредне коморе Србије, посетили су заједно с покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вуком Радојевићем, у Руском Крстуру фарму компаније „Нуклеус аграр ф-1”, која се бави производњом назимица генерације ф-1.
EUR/RSD 119.3689
Најновије вести