Струја од 1. децембра скупља 3,9 одсто

БЕОГРАД: Струја у Србији ће од 1. децембра поскупети 3,9 одсто, што је минимално повећање, с обзиром да цена није мењана последње две године, није било корекција чак ни за висину инфлације, изјавио је министар рударства и енергетике Александар Антић.
struja dalekovodi
Фото: Ilustracija, Dnevnik (Filip Bakić)

То је далеко испод захтева и оправданих трошкова енергетских компанија, рекао је Антић за Радио-телевизију Србије.

Он је објаснио да је цена струје у Србији најнижа не само у региону, него је мања него у свим чланицама Европске уније, као и од већине држава источне Европе.

Антић је навео да је цена струје у Србији за 7,2 одсто нижа него у Македонији, 18,9 одсто од Босне и Херцеговине, 24 одсто у односу на Албанију, 40,5 на Црну Гору, 79,97 одсто Хрватску, 85 одсто Румунију, а 122 одсто Словенију.

Славиша
01.11.2019 • 09:32
Ово се могло и претпоставити,толики хвалоспеви о подизању плата,подизању пензија,врло је провидно.Повећају пензије и плате,а кад крену поскупљења,те струја оволико,те комуналије,те дупло веће таксе за издавање возачких дозвола,и питај Бога чега све не,долазимо до закључка да је боље било да ништа не повећавају од примања грађана,јер све ће дупло да поскупи од процента повећања пензија и зарада.
EUR/RSD 117.5685
Најновије вести