Економија - Новчаник

Економија / Новчаник Повећање акциза могло би погурати и цене горива на домаћем тржишту
НОВИ САД: Цена нафте на светском тржишту, практично, од почетка године иде навише и барел “брента” није се спустио испод 80 долара. На почетку године цена барела кретала се између 80 и око 84 долара, а јуче је та количина коштала око 87 долара.
Економија / Новчаник Матић: Ускоро одлука о наставку ограничења цена основних намирница
БЕОГРАД: Влада Србије и Министарство трговине разматрају да продуже Уредбу о ограничењу цена основних животних намирница, с обзиром да светски економисти процењују да се инфлација неће смирити ни у првој половини 2022. године, изјавила је данас Танјугу министарка Татјана Матић.
Економија / Новчаник Цигарете поскупљују 10 динара, до 2025. по стандардима ЕУ
БЕОГРАД: Са ступањем на снагу нових ценовника најјефтинија паклица ће у Србији коштати 290 динара а цене најскупљих биће и до 570 динара, објавио је Блиц.
Економија / Новчаник Курс динара према евру 117,58 у понедељак
БЕОГРАД:  Динар ће вредети према евру у понедељак, 17. јануара, исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5830 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Храна и енергија гурале већину поскупљења
Народна банка Србије процењује да ће се у првом тромесечју ове године инфлација вероватно кретати око децембарског нивоа (7,9 одсто међугодишње), након чега ће почети постепено да пада и очекује да ће се у трећем кварталу вратити у границе циља од три посто плус/минус 1,5 одсто.
Економија / Новчаник Средњи курс динара у петак 117,58 за евро
БЕОГРАД: Средњи курс динара према евру износиће сутра 117,5836 динара за евро, исто као данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Упутство за пријављивање за 100 евра на порталу Трезора
БЕОГРАД: Министарство финансија покренуло је кампању "Да кликнеш од среће" под слоганом "И ја 100 добијам исто", намењену информисању младих који имају право на помоћ државе у износу од 100 евра, која треба да их упути у начин остваривања тог права.
Економија / Новчаник Динар усидрен према евру, ојачао према долару
БЕОГРАД: Динар ће вредети сутра према евру исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5856 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Годишња инфлација у Србији четири посто у 2021. години
БЕОГРАД: Инфлација у Србији, мерена растом потрошачких цена, порасла је за 4,0 посто у 2021. години у односу на годину раније, објавио је данас Републички завод за статистику.
Економија / Новчаник Курс динара према евру 117,58 у среду
БЕОГРАД: Динар ће задржати сутра према евру исту вредност као данас и званични средњи курс ће износити 117,5876 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Динар без промене у уторак, курс 117,58
БЕОГРАД: Динар ће вредети сутра према евру исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5878 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Биткоин пао испод 40.000 долара први пут од августа 2021.
ЊУЈОРК: Цена биткоина пала је током данашњег трговања за скоро 5,0 посто, спустивши се на петомесечни минимум испод нивоа од 40.000 долара, према подацима с портала КоинДеск.
Економија / Новчаник Курс динара 10. јануара 117,58 за евро
БЕОГРАД: Динар ће сутра,10.јануара, вредети према евру исто као у четвртак и званични средњи курс ће износити 117,5826 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник У ковертама с минималцем око 3.000 динара више него лане
Уз долазак нове године, зараде запослених у Србији који зарађују минималац биће виша јер је минимална цена радног сата увећана за двадесетак динара.
Економија / Новчаник Кркобабић: Пензије ће од ове године више пратити раст плата
БЕОГРАД: Председник Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић, који је и министар за бригу о селу, каже да поздравља једнократна давања пензионерима, али да очекује да се ове године промени формула за усклађивање пензија и да она буде повољнија по пензионере.
Економија / Новчаник Светске цене хране лане порасле 28 одсто у односу на 2020.
РИМ: Глобалне цене хране благо су пале у децембру јер су се међународне котације биљних уља и шећера знатно повукле са високих нивоа, али то и није баш нека утеха, јер је храна у свету поскупела прошле године више од 28 процената на годишњем нивоу, према најновијем извештају Организације за храну и пољопривреду УН (ФАО).
Економија / Новчаник Курс динара према евру у понедељак 117,5826
БЕОГРАД: Динар ће вредети према евру у понедељак, 10. јануара, исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5826 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Исплата пензија самосталцима, сутра војне и пољопривредне
БЕОГРАД: Исплата децембарских пензија за кориснике самосталних делатности почеће данас, објавио је Фонд за пензијско и инвалидско осигурање.
Економија / Новчаник Динар без промене 4. јануара, курс 117,58 за евро
БЕОГРАД: Средњи курс динара према евру остаће првог радног дана у 2022. години на истом нивоу као данас, 31. децембра, и износиће у уторак, 4. јануара, 117,58 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Званични курс динара у петак 117,58 за евро
БЕОГРАД: Средњи курс динара према евру износиће сутра 117,5821 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести