Ники Лауда повратио своју авиокомпанију “Флај Ники“

БЕЧ: У борби за будућност несолвентне авиокомпаније "Ники", у трећем покушају, њен оснивач Ники Лауда успео је да се наметне и победи на тендеру.
niki
Фото: EPA-EFE/SEBASTIAO MOREIRA

Управитељи имовином Ула Рајш и Лукас Флетер саопштили су рано јутрос да је у транспарентном тендерском процесу најбољу понуду имала компанија "Laudamotion".

Савет поверилаца "Ники", несолветне кћерке-компаније авиопревозника "Ер Берлин", одржао је састанак у Бечу о продаји компаније, пред истек тендера.

Оснивач компаније, некадашњи возач Формуле, Ники Лауда, према сопственим наводима учествовао је на тендеру заједно са Томасом Куком и његовом авиокомпанијом Кондор.

Ники Лауда је, иначе, прошле недеље, у отвореном писму запосленима, обећао очување радних места и најавио да жели да покрене нови почетак компаније.

"Ники ће од марта као аустријски превозник, са седиштем и центром у Бечу, као и фокусом на аустријско тржиште, поново оживети", обећао је Лауда.

Крајем децембра је у Берлину договорен споразум о куповини компаније "Ники" са британско-шпанским концерном IAG/Byelinг.

Лауда је критиковао поступак у Немачкој, тврдећи да је његова понуда игнорисана, те је отворен тендер.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести