Удружење банака Србије обележава Европску недељу новца

БЕОГРАД: Удружење банака Србије (УБС) од данас до 29. марта обележава с банкама по пети пут Европску недељу новца у Србији.
novac, pixabay
Фото: pixabay.com

Недеља је осмишљена са циљем да подигне свест јавности о значају финансијске едукације у времену када финансијска технологија убрзано напредује, а услуге се у потпуности дигитализују, саопштено је из УБС.

Програм обухвата низ пригодних активности, радионице за различите групе и ученике свих узраста, трибине за студенте, интерактиван програм за најмлађе о штедњи и располагању новцем. 

И ове године централни догађај биће Европски квиз новца. УБС, као члан Пројектне групе за финансијску писменост Европске банкарске федерације, активно је учествовало у креирању овог европског пројекта, заједно са још 30 других националних удружења банака.

УБС, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, по други пут реализује овај пројекат у Србији. 

На државном такмичењу, 27. марта 2019. године, учествоваће скоро 600 ученика из око 80 школа широм Србије. Ученици осмог разреда основне и првог разреда средње школе тада ће имати прилику да се истакну знањем и победе на такмичењу које ће се уживо одиграти путем онлајн Kahoot! платформе. 

Два првопласирана ученика ићи ће на финале Европског квиза новца 7. маја у Бриселу, а Удружење банака Србије ће, као и прошле године, покрити путне трошкове за такмичаре и њихове пратиоце, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.4673
Најновије вести