Михајловић и Пинтер о реконструкцији пруге и прелазу Хоргош

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером о сарадњи две земље у области инфраструктуре и саобраћаја.
mihajlovic
Фото: TANJUG / Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture / Zoran Petrović

"Србија и Мађарска заједно раде највећи пројекат на железници у овом делу Европе, изградњу брзе пруге Београд-Будимпешта, али постоје и велике могућности за проширивање сарадње новим пројектима, како на железници, тако и у водном саобраћају и другим областима", рекла је Михајловић.

Поред тренутног статуса пројекта модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта на територији обе државе, на састанку је разговарано и о планираном пројекту реконструкције железничке пруге Суботица-Сегедин, реконструкцији бродске преводнице на Тиси, као и о планираном проширењу граничног прелаза Хоргош, саопштило је министарство.

Реконструкција железничке пруге Суботица-Сегедин, дужине око 27 километара, један је од приоритетних пројеката превиђених Оквирним споразумом о економској и техничкој сарадњи између Владе Мађарске и Владе Србије у области инфраструктурних пројеката.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести