Мали: Продавци робе широке потрошње морају имати фискалне касе

БЕОГРАД: Продавци на пијацама који се баве продајом робе широке потрошње обвезници су нове еФискализације и морају да имају фискалне рачуне, поручио је министар финансија Синиша Мали, поводом данашњег протеста пијачних продаваца.
sinisa mali
Фото: Tanjug (B. Stekić, arhiva)

Он је навео да мора да постоји ред и да је продаја робе широке потрошње на пијацама без издавања фискалног рачуна заправо пример нелојалне конкуренције онима који робу те врсте продају у продавницама.

Мали је навео да је било и случајева да су на пијацама продавана средства за чишћење која су садржавала канцерогене материје.

"Мора да се уведе ред, да се зна квалитет робе која се продаје, мора да постоји улаз и излаз за ту робу, као и у продавницама. За то што неко нема фискалну касу не може бити оправдање то што је време лоше или је јако Сунце. Можемо да радимо на условима за рад, али не можемо довести у питање систем фискализације", рекао је Мали одговарајући на питања новинара приликом обиласка новог контролног центра Пореске управе.

Истакао је да за разлику од продаваца робе широке потрошње на пијацама, продавци који продају своје производе, односно воће и поврће које су сами произвели, а реч је о индивидуалним пољопривредним произвођачима, не морају да имају своје фискалне касе.

počni od advokata
13.04.2022 • 17:14
Uvedite fiskalne kase advokatima.Oni potkradaju državu .Uzimaju ogromne pare a porez za njih je sprdnja , advokatura se vodi kao "stari zanati" i plaćaju simboliku ispod 1 %.( mislim da je 0,8% ).
EUR/RSD 117.3374
Најновије вести