Чадеж: Ако Фолксваген дође, мења се економска слика региона

КОПАОНИК: Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је данас да, уколико би се компанија Фолксваген одлучила да инвестира у Србију, та инвестиција би потпуно променила економску слику Србије и региона.
marko cadez
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Чадеж каже да држава иначе преговара са много великих инвеститора, те да је  свака компанија та која треба да се одлучи да ли ће инвестирати или не, а да је држава обезбедила услове свим инвеститорима да дођу у нашу земљу.

"Знам да се преговара са много великих инвеститора и компанија, зелимо да компаније саме одлуче да инвестирају. Ако се деси једна таква инвестиција, то би променило општу економску слику региона", каже Чадеж.

Подсећа да се од 2012. године удвостручио извоз из наше земље, да има доста компанија које у Србији производе делове за ауто индустрију, а да се инвеститори одлучују да дођу у нашу земљу јер су, како је рекао, економски показатељи добри.

Говорећи о могућностима да се привреди изађе у сусрет и да се смање порези и доприноси на плате, Чадеж каже да је то нешто што је у плану у наредном периоду и да се на томе разговара са Владом Србије.

Mimo
04.03.2019 • 13:52
Da li će hteti vrhunski stručnjaci raditi za VW je veliko pitanje. Firma je u velikim problemima zbog Diesel-Gate afere. Urušila je imidž zbog krađe patenata mladim stručnjacima i akcije joj naglo padaju. Zbog dizela imaće nepopravljivu štetu.
EUR/RSD 117.5781
Најновије вести