Економија - Наслови

Економија / Наслови Колективни уговор средство против насиља над женама 
БЕОГРАД: Савез самосталних синдиката Србије сматра да колективни уговори представљају најефикасније средство у борби против насиља и свих облика узнемиравања којима су жене подрвргнуте на послу.
Економија / Наслови Брнабић: Циљ је економија заснована на знању и иновацијама
ВАЉЕВО: Од економије засноване на инвестицијама морамо закорачити у економију засновану на знању и иновацијама, изјавила је данас председница Владе Србије Ана Брнабић и додала да је Србија више није друштво јефтине радне снаге.
Економија / Наслови Незапосленима најбитнија плата, а запосленима људски односи
БЕОГРАД: За незапослене особе, које су у потрази за послом, најважнији критеријум при избору компаније за коју ће радити је висина примања, док су код запослених лица, које желе да мењају фирму, најбитнији међуљудски односи и признање за обављени рад, показало је истраживање Инфостуда.
Економија / Наслови Помоћ државе пресудна за развој старт-ап фирми
Старт-ап предузетници у Србији могу да буду глобално успешни и привући велике инвестиције уколико се фокусирају на развој софтвера и производа који праве велике промене у животима грађана и решавају досад нерешене проблеме, а подршка државе кључна је за стварање повољног екосистема за развој старт-ап заједнице.
Photo
Економија / Наслови Обележено 120 година српског привредног друштва Привредник
Свечано, уз богат музичко-драмски програм, бројне угледне званице, донаторе и штићенике, у холу Покрајинске владе је обележено 120 година Фондације „Привредник” пријемом 24. генерације стипендиста.
Економија / Наслови Србија воз: Уговорен ремонт пет електромоторних возова
БЕОГРАД: "Србија воз", Конзорцијум Шинвоз и кинеска компанија "Зхуну Локомотиве" потписали су Уговор о ремонту и модернизацији пет електромоторних возова серије 412/416, саопштено је данас из "Србија Воза". 
Економија / Наслови Блумберг: И Србија на ЕУ "црној листи" пореских рајева?
ЊУЈОРК/БРИСЕЛ: Европска унија би могла већ следећег месеца да стави Турску на "црну листу" пореских уточишта, а у нацрту предлога за проширење листе налази се још 36 земаља, међу којима и Србија, Јерменија, Кукова острва..., преноси агенција "Блумберг", наводећи да је имала увид у та документа.
Економија / Наслови Мировић и Кнежевић отворили фабрику „Зопас“ у Кикинди
КИКИНДА: Италијанска компанија „Зопас” отворила је у Кикинди свој први погон у Србији за производњу различитих врста грејача, који запошљава око 430 радника, претежно жена.
Економија / Наслови Спасковски: Повећава се интересовање инвеститора за РТБ
БЕОГРАД: Генерални директор РТБ-а Бор, Благоје Спасковски изјавио је данас да га, како каже, радује што интересовање инвеститора за РТБ расте, а то је последица што се поред веће цене бакра на светском тржишту, повећава и производња у овом предузећу.
Економија / Наслови Руска компанија заинтересована за куповину РТБ Бор
БЕОГРАД: Компанија "Рашн копер компани", један од највећих руских произвођача бакра, заинтересована је за приватизацију предузећа РТБ Бор, пише "Српски телеграф".
Photo
Економија / Наслови Ана Ивановић нити је свраћала нити се распитивала за Термал
ВРДНИК: У Специјалној болници за рехабилитацију „Термал” Врдник тврде да је информација која је објављена у медијима да позната српска тенисерка Ана Ивановић купује хотел с извориштем термалних вода, који се налази у оквиру тог комплекса, није тачна и да разговора на ту тему последњих месеци није ни било.
Економија / Наслови ЕПС: Купци покушавају да избегну плаћање струје
БЕОГРАД: Предузеће "Електропривреда Србије" саопштило је вечерас да на тржишту електричне енергије у Србији није ретка појава да купци који имају неизмирена и значајна дуговања покушавају да избегну плаћање својих обавеза расписивањем процеса јавних набавки.
Економија / Наслови Трговинска размена Аустрије и Србије 1,2 милијарде евра
БЕЧ: Трговинска размена Аустрије и Србије ове године могла би да премаши 1,2 милијарде евра, а у протекле шест године видљив је јасан тренд константног раста на обе стране, истакла је данас директор представништва Привредне коморе Србије у Аустрији Нада Кнежевић.
Економија / Наслови Михајловић: Значајна сарадња са Турском за аутопут ка Сарајеву
БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са генералним директором Ексим банке Турске Аднаном Јилдиримом и турским амбасадором Танжуом Билгичем о подршци Турске изградњи аутопута Београд - Сарајево и обнови путева у Рашкој.
Економија / Наслови Вучић: Јавни дуг 62,7 одсто, напредујемо...
НОВИ САД: Председник Србије Александар Вучић данас је изнео податак да јавни дуг Србије сада износи 62,7 одсто БДП, док је када је постао премијер износио 76,5 одсто. 
Економија / Наслови Неопходно формирање локалних Социјално-економских савета
БЕОГРАД: Формирање и активан рад локалних Социјално-економских савета је од великог значаја за унапређење социјалног дијалога у Србији, чији су развој и јачање део обавеза из поглавља 19 Социјална политика и запошљавање у приступним преговорима са ЕУ, поручено је данас са састанка СЕС-а и Министарства рада.
Економија / Наслови Није одлучено о банкроту Стакларе, која дугује 12 милијарди
ПАРАЋИН/КРАГУЈЕВАЦ: Привредни суд у Крагујевцу није данас одлучио о банкроту Српске фабрике стакла у Параћину, а стечајни управник Саша Јовановић је рекао да повериоци потражују од Стакларе око 12 милијарди динара.
Економија / Наслови Пошта Србије демантује да запослени штрајкују
БЕОГРАД: Јавно предузеће Пошта Србије саопштило је данас да запослени у том предузећу без застоја раде, те да су наводи челника Самосталног синдиката поштанских радника да поједени радници тог предузећа штрајкују нетачни и имају намеру да узнемире јавност. 
Економија / Наслови Реституција: Правду чека имовина вредна 13,6 милијарди евра
До прошле недеље, Агенција за реситутцију бившим власницима или наследницима вратила је 5.935 пословних простора, зграда као целина и станова, укупне површине 426.000 квадратних метара.
Економија / Наслови Одржан протест Синдиката поштанских радника
БЕОГРАД: Протест Самосталног синдиката поштанских радника одржан је синоћ испред Главног поштанског центра у Земуну, одакле су учесници протеста, на челу са председником тог Синдиката Зораном Павловићем, поновили свој захтев - укидање суспензија појединим радницима "Поште".
EUR/RSD 119.3689
Најновије вести