Економија - Наслови

Економија / Наслови Све мање радника: Несташица ИТ стручњака, занатлија, кувара
НОВИ САД: Ситуација на тржишту рада у Србији већ дуго се не мења, односно кадрова појединих струка на евиденцији нема, а за поједина занимања послодаваци не исказују потребе.
Економија / Наслови Георгиева: Веће камате ФЕД-а могу бити хладан туш за опоравак
ВАШИНГТОН: Генерална директорка Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристалина Георгиева, изјавила је да би повећање каматних стопа америчких Федералних резерви (ФЕД) могло да буде „хладан туш“ за ионако слаб економски опоравак одређених земаља.
Економија / Наслови Девизне резерве БиХ износиле 8,2 милијарде евра у новембру
САРАЈЕВО: Девизне резерве Централне банке БиХ (ЦББиХ) износиле су на крају новембра прошле године 16,1 милијарди КМ (8,2 милијарде евра) и биле су веће за 0,5 посто или за 73,4 милиона КМ (37,5 милиона евра) него у октобру.
Економија / Наслови Курс динара према евру у понедељак 117,5865
БЕОГРАД: Динар ће вредети према евру у понедељак, 24. јануара, исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5865 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Раскид с Рио Тинтом ризик, углавном губимо спорове
БЕОГРАД: Професор Економског факултета у Београду Љубодраг Савић сматра да је одлука да се раскине сарадња с Рио Тинтом на пројекту "Јадар" политичка и да носи ризике, алии истиче да би литијум у Србији требало експлоатисати са новим партнером и приступом, уз еколошке стандарде и производњу батерија код нас.
Економија / Наслови Е-фискализација омогућава бољу контролу и наплату пореза
БЕОГРАД: Директорка Пореске управе Драгана Марковић оценила је данас да би нови модел е-Фискализације требало да створи услове за борбу против сиве економије, унапреди систем контроле и обезбеди бољу наплату пореза.
Економија / Наслови Матић: Девизни прилив од туризма 1,4 милијарде евра
БЕОГРАД: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић је изјавила да је према извештају Народне банке Србије, девизни прилив од туризма у Србији у првих 11 месеци прошле године износио 1,4 милијарде евра, саопштило је ресорно министарство.
Економија / Наслови Мали: Још 10 дана пријаве за субвенције за еФискализацију
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали позвао је обвезнике да се у наредних 10 дана пријаве за субвенције за увођење нових фискалних каса, с обзиром да рок за пријаву истиче 31. јануара, а оне који су их набавили да не чекају с њиховим инсталирањем.
Економија / Наслови Акције Рио Тинта пале 4,1 одсто након одлуке Владе Србије
МЕЛБУРН: Акције компаније Рио Тинто пале су данас након одлуке Владе Србије да због забринутости грађана за животну средину укине дозволе и одлуке које се односе на истраживање и отварање рудника литијума у Србији.
Економија / Наслови Паушалцима обавезе за 2022. стижу до 25. јануара
НОВИ САД: Сви предузетници паушалци од данас до 25. јануара добиће решење о утврђеним обавезама за 2022. годину у своје пореско сандуче, најавила је Пореска управа.
Економија / Наслови Тема "Дневника": У Војводини се најбоље продају станови и плацеви
НОВИ САД: Количина новца на тржишту непокретности у Србији у децембру 2021. износила је 698 милиона евра, што је за скоро 50 одсто више него у децембру 2020. године, а по броју закључених уговора Војводина је на првом месту, саопштио је Републички геодетски завод.
Економија / Наслови Љушић: Усвојен нов визуелни идентитет жигова који није мењан још од периода СФРЈ
БЕОГРАД: Министарство привреде је новим правилником о државним жиговима за предмете од драгоцених метала усвојило нов визуелни идентитет жигова, који није мењан још од периода СФРЈ, изјавио је државни секретар Милан Љушић.
Економија / Наслови Динар стабилан, курс у петак 117,5844 за евро
БЕОГРАД: Динар ће задржати сутра према евру исту вредност као данас и званични средњи курс ће износити 117,5844 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Мали: До 15 сати 900.000 младих се пријавило за 100 евра помоћи
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали објавио је да се данас до 15 сати укупно 900.000 младих пријавило за новчану помоћ у износу од 100 евра.
Економија / Наслови У Србији 2021. за 16 одсто већа продаја аутомобила него 2020.
БЕОГРАД: У Србији је током 2021. године продато 30.416 нових аутомобила, што је за 16 одсто више у односу на годишњи ниво из 2020, рекао је данас за Танјуг председник Српске асоцијације увозника возила и делова Милан Белин.
Економија / Наслови Мићовић: Очекује се да барел нафте достигне и 100 долара
БЕОГРАД: Генерални секретар Удружења нафтних компанија Србије Томислав Мићовић изјавио је јутрос да се садашњи скок цене сирове нафте разликује од ранијих јер ,по свему судећи, неће бити кратког даха, па аналитичари процењују да у току ове године можемо очекивати цену нафте и до 100 долара по барелу.
Економија / Наслови Почетнике у бизнису највише кочи пословни план и маркетинг
НОВИ САД: За почетник у свету бизниса постоје многе препреке, а међу најчешћим изазовима су креирање пословног плана, успешно вођење маркетинга и ефикасна комуникација са пословним партнерима и клијентима.
Економија / Наслови Кружевић именован за директора Вода Војводине
НОВИ САД: Економиста Срђан Кружевић именован је за директора Јавног водопривредног предузећа "Воде Војводине" на период од четири године, наводи се у решењу Владе Војводине објављеном у "Службеном гласнику".
Економија / Наслови Ердоган позвао да се девизе конвертују у турску лиру
ИСТАНБУЛ: Председник Турске Реџеп Таип Ердоган позвао је данас грађане и турске компаније да своју девизну штедњу конвертују у турску лиру јер званична Анкара настоји да оснажи потражњу за домаћом валутом.
Економија / Наслови Премијерка Молдавије: Извршићемо уплату Гаспрому на време
КИШИЊЕВ: Премијерка Молдавије Наталија Гаврилита изјавила је вечерас да ће јануарски аванс за гас бити плаћем руском Гаспрому на време и у целости.
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести