Економија - Наслови

Економија / Наслови Уручени уговори о подстицајима јавним установама у Војводини
Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић уручио је данас 33 уговора представницима јавних установа у Војводини, које су добиле укупно осам милиона динара бесповратних средстава за израду елабората енергетске ефикасности.
Економија / Наслови У Шимановце улажу и Швајцарци и наши
ПЕЋИНЦИ: Пећинци већ неколико година важе за локалну самоуправу с највећим бројем страних инвеститора.
Економија / Наслови Кинески Зиђин преузео РТБ Бор, уплаћено 350 милиона долара
БЕОГРАД: Кинеска компанија “Зиђин Мајнинг” је званично преузела Рударско топионичарски басен (РТБ) у Бору. Кинези су јуче уплатили 350 милилона долара за докапитализацију, тако да им је припало 63 процента власништва над РТБ-ом. 
Економија / Наслови Пуштена у саобраћај нова деоница обилазнице око Суботице
Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, најавила је данас да је Влада Србије у 2019. години определила 1,4 милијарде динара за завршетак обилазнице око Суботице.
Економија / Наслови Најтраженији половњаци по цени од 1.000 до 2.000 евра
БЕОГРАД: У Србији су се у 2018. години најчешће тражили аутомобили по цени од 1.000 до 2.000 евра, а најтраженије марке су фолксваген, ауди и bmw, према анализи сајта polovniautomobili.com израђеној на основу посета том сајту.
Економија / Наслови Љајић: За 30 милиона евра мање робе отишло на КиМ
БЕОГРАД: Потпредседник Владе Србије Расим Љајић изјавио је да је од 21. новембра до 11. децембра на Косово и Метохију пласирано за 30 милиона евра мање робе из централне Србије у односу на исти период прошле године. 
Економија / Наслови Тајне успешног салонског бизниса
На недавно одржаној конференцији за козметичаре ИПБИ најупечатљивије је било управо предавање организаторке овог догађаја Лесје Карић која је кроз своју животну причу, али и тему „Тајне успешног салонског бизниса“ открила женама предузетницама како да оснују свој салон и да га одрже у кризним периодима.
Економија / Наслови Шеф Амазона за неколико секунди заради годишњу плату Србина
БЕОГРАД: Према најновијој студији, најбогатији човек на свету је шеф Амазона Џеф Безос, који у секунди заради 1.131 евро, односно, за неколико секунди, он заради годишњу плату Србина који има просечна примања.
Економија / Наслови У Грделичкој клисури се гради ауто-пут без обзира на снег
ГРДЕЛИЦА:  У Грделичкој клисури је, без обзира на снег који пада читав дан, настављена изградња ауто-пута на Коридору 10. 
Економија / Наслови Почели радови на изградњи Аква парка и спа центра на Палићу
Постављањем камена темељца, данас је отпочела прва фаза радова на изградњи Аква парка и спа центра на Палићу, коју зајединички финансирају Покрајинска влада, Влада Републике Србије и град Суботица.
Економија / Наслови Мали: Србија још једном потврдила висок кредитни рејтинг
БЕОГРАД: Србија је још једном потврдила свој високи кредитни рејтинг, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали поводом најновије процене Агенције Стандард енд Пур (Standard and Poor's Global Raings) која је потврдила оцену кредитног рејтинга Србије на нивоу ББ. 
Економија / Наслови Стандард енд пур потврдио оцену кредитног рејтинга Србије
БЕОГРАД: Агенција за оцену кредитног рејтинга Стандард енд Пур (Standard and Poor's Global Raings) потврдила је оцену кредитног рејтинга Републике Србије на нивоу ББ, уз унапређење изгледа са стабилног на позитивни, што значи да би кредитни рејтинг могао бити увећан на ББ+ у наредних 12 месеци, саопштили су Министарство финансија Србије и Народна банка Србије.
Економија / Наслови “Предузетништво из женског угла” у НИС-у
НОВИ САД: Конференција “Предузетништво из женског угла”, завршница пројекта подршке женском иновационом предузетништву Space4Women, одржана је у згради Пословног центра НИС Гаспром Њефт у Новом Саду. 
Економија / Наслови Словенија подиже минималац, износиће 700 евра у 2020. години
ЉУБЉАНА: Словеначки парламент усвојио је измене закона о минималној заради, што ће донети постепено повећање минималца на нето 700 евра у 2020. години.
Економија / Наслови Чадеж: Око 600 фирми и 4.500 ученика у систему дуалног образовања
НИШ: Број ученика у дуалном образовању увећан је за десет пута, са 400 на 4.500, изјавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.
Економија / Наслови Извршитељи плене све сем породичних албума и одликовања
Изгледа да је прошло већ и пет до дванаест за измену закона који регулише рад јавних извршитеља. Како време пролази, све је више притужби на њихов рад.
Економија / Наслови Гала вечером завршена конференција Економиста: Свет у 2019. 
БЕОГРАД: Свечаном вечером у хотелу Хилтон у Београду завршена је једнодневна Конференција „The Economist: Свет у 2019.“, на којој се дискутовало о резултатима 2018. године и предвиђањима развоја у 2019.
Економија / Наслови НБС: Девизне резерве 11,6 милијарди евра
НОВИ САД: Бруто девизне резерве Народне банке Србије износиле су на крају новембра 11,62 милијарди евра, што је 76,2 милиона више него на крају октобра, саопштено је из НБС-а.
Економија / Наслови Отворена фабрика каблова за ауто-индустрију у Трстенику
ТРСТЕНИК: Фабрика каблова за ауто-индустрију “Amphenol Automotive Technology” отворена је данас у Индустријској зони у Трстенику у којој ће, како је најављено, бити запослено 1.000 радника.
Економија / Наслови Фабрика дувана Ровињ заинтересована за раднике из Србије
ЗАГРЕБ: Због недостатка радне снаге Фабрика дувана Ровињ (ТДР), која је у саставу БАТ групе, планира да следеће године увезе до 100 радника из земаља изван ЕУ.
EUR/RSD 118.4426
Најновије вести