Економија - Наслови

Економија / Наслови Приход компанија из слободних зона близу 5 милијарди евра
СМЕДЕРЕВО: Компаније у Србији које послују у оквиру слободних зона данас остварују приход од 4,9 милијарди вера, док су 2012. године зарадиле 2,5 милијарди евра, изјавио је министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови Просечна плата у Словенији 1.082 евра
ЉУБЉАНА: Просечна месечна нето плата у Словенији износила је у августу 1.082,88 евра, а бруто зарада 1.669,51 евро, објавио је данас словеначки статистички завод.
Економија / Наслови Бира се финансијски саветник за продају дела Комерцијалне банке
БЕОГРАД: Министарство финансија позвало је водеће међународне фирме да доставе Изјаву о заинтересованости за пружање услуга финансијског саветника за припрему и спровођење плана продаје акција Комерцијалне банке а.д. Београд у власништву Републике Србије.
Економија / Наслови Дуг пут од школе до посла
Број незапослених у Србији ове године знатно је смањен, а мере активне политике запошљавања које спроводи Национална служба за запошљавање дају све боље резултате.
Економија / Наслови У многим војвођанским општинама изједначен број радника и пензионера
Већ годинама је јасно да српски пензиони систем није прилагођен променама у демографском кретању становништва.
Економија / Наслови До краја 2019. биће завршена реконструкција пруга у Србији
БЕОГРАД: "Инфраструктура железнице Србије"  у  2019. години реконструисаће укупно 318 километара регионалних пруга, што значи да ће, с 280 километара регионалних пруга које ће бити обновљене до краја ове године, да ће до краја наредне године скоро у потпуности бити завршена реконструкција регионалних пруга у Србији",- изјавио је Мирољуб Јевтић, генерални директор "Инфраструктуре железнице Србије".
Photo
Економија / Наслови Руси брзим темпом граде брзу пругу, вијадукт и тунел
- Србија је већ искористила готово целокупан руски кредит и тај новац уложен је у модернизацију деоница железничког Коридора 10 и барске пруге, а тренутно се изводе радови на деоници Стара Пазова-Нови Сад, која је део брзе пруге Београд-Будимпешта.
Економија / Наслови До отетог одмаралишта споразумом или арбитражом
У Дирекцију за имовину стигло је 120 пријава српских предузећа и локалних самоуправа које имају имовину у бившим југословенским републикама.
Економија / Наслови Егзит ове године Новом Саду и Србији донео 13,3 милиона евра
НОВИ САД: Музички фестивал Егзит остварио је током ове године економски допринос за туризам Новог Сада и Србије од 13,3 милиона евра, саопштила је прес служба тог фестивала.
Економија / Наслови Михајловић: Изменом закона још ефикасније против бахатих инвеститора
БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, изјавила је да ће измене Закона о озакоњењу објеката и Закона о планирању и изградњи пружити држави, грађевинским инспекторима и локалној самоуправи нове могућности за још ефикаснију борбу против неодговорних и бахатих инвеститора који граде без дозволе и покушавају да зараде на кршењу закона. 
Економија / Наслови Продаје се 240 милиона евра потраживања банака у стечају
Агенција за осигурање депозита објавила је  позив за уступање уз накнаду (продаје) портфеља потраживања банака у стечају, као и потраживања у име и за рачун Републике Србије, у износу од око 240 милиона евра.
Економија / Наслови Тојота повлачи 188.000 возила
ДЕТРОИТ: Јапански произвођач аутомобила Тојота са светског тржишта повлачи скоро 188.00 аутомобила, због тога што је утврђено да ваздушни јастуцинису исправни.
Економија / Наслови Михајловић о новим пројектима с делегацијом Руских железница
БЕОГРАД: Реализација нових пројеката - изградња диспечерског центра, реконструкција пруге Београд - Бар и додатни радови на прузи Стара Пазова - Нови Сад биле су данас теме разговора министарке за грађевинарство, инфраструктуру и саобраћај Зоране Михајловић и заменика генералног директора Руских железница Александра Мишарина.
Економија / Наслови Лекари, стоматолози, инжењери брже до посла и у региону
БЕОГРАД: Лекари, стоматолози, грађевински инжењери и архитекте ускоро ће моћи лакше да се запошљававају и несметано раде у свим земљама Западног Балкана.
Економија / Наслови У поступку приватизације још 89 предузећа
НОВИ САД: У Србији је за приватизацију преостало 89 предузећа, јавни позиви у току су за осам фирми, а у поступку анализе и припреме јавног позива је 80, међу којима су „Петрохемија”, МСК, „Телеком Србија”, Београдски сајам, „Јат техника”...
Економија / Наслови За 700 цистерни прети искључење из међународног транспорта
НОВИ САД: Уколико се по хитном поступку не измени Закон о транспорту опасне робе, већ од Нове године око 700 цистерни, од укупно 2.600 колико их у Србији има, биће искључено из обављања међународног транспорта робе.
Економија / Наслови Мали: Србија најбоља у региону по Индексу људског капитала 
БЕОГАД: Министар финансија Синиша Мали рекао је, коментаришући резултате новог Индекса људског капитала (Human Capital Index, HCI) који је развила и представила Светска банка, да је Србија позиционирана најбоље од свих земаља у региону, као и да је заузела боље место од многих развијенијих држава.
Економија / Наслови Динар у петак још снажнији, курс 118,2321
БЕОГРАД: Динар ће у петак бити јачи према евру за 0,1 одсто него данас и званични средњи курс ће износити 118,2321 динар за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови СБ: Србија по индексу људског капитала изнад региона
БЕОГРАД: Дете које се данас роди у Србији достићи ће 76 одсто свог пуног потенцијала са 18 година, према новом Индексу људског капитала (Human Capital Index, HCI) који је развила и представила Група Светска банка на заједничкој Годишњој скупштини са ММФ-ом, која се одржава на Балију.
Економија / Наслови Девизне резерве НБС 11,17 милијарди евра на крају септембра
БЕОГРАД: Девизне резерве Народне банке Србије износиле су на крају септембра 11,17 милијарди евра, што је за 153,2 милиона евра мање него на крају августа.
EUR/RSD 118.2412
Најновије вести