Економија - Наслови

Економија / Наслови НБС: Исплате са рачуна уз неоверено овлашћење до 80.000 динара
БЕОГРАД: Народна банка Србије одлучила је данас да олакша исплате новца са динарских и девизних рачуна грађанима животне доби 65 и више година током трајања забране кретања на јавим местима, тако што ће, уз једнократно овлашћење које не мора да буде оверено, моћи да им се исплати у једној банци највише до 80.000 динара, како би се умањио ризик од превара.
Економија / Наслови Банка Словеније очекује пад БДП-а од шест до 16 одсто
ЉУБЉАНА: Словеначка централна банка процењује да би због пандемије вируса Ковид-19 словеначки бруто домаћи производ (БДП) могао да падне на годишњем нивоу између 6,0 и 16 посто, шиме би негативан ефекат пандемије био много већи него у време глобалне финансијска кризе 2008. године.
Економија / Наслови Некретнине у свету јефтиније 30 одсто због корона вируса
ЛОНДОН: Некретнине у свету појефтиниле су због вируса короне за 30 одсто, наводи агенција за консалтинг "Knight Frank".
Економија / Наслови Влаховић: Најважније, обезбеђено довољно новца да предузећа функциошу
БЕОГРАД: Председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић рекао је данас, поводом пакета мера државне помоћи привреди, да је једна од највазнијих ствари то што је држава обезбедила довољну количину новца која гарантује да ће предузаћа моћи да наставе да функционишу. 
Економија / Наслови СССС: Мере дају наду да ће се привреда опоравити после короне
БЕОГРАД: Економске мере које Влада Србије планира да спроведе због кризе изазиване корона вирусом дају наду да ће се након кризе привреда вратити нормалним токовима, и да отпушање радника неће бити тако масовно како се у почетку чинило, оценио је данас председник Савеза самосталних синдиката Србије (С С С С) Љубисав Орбовић.
Photo
Економија / Наслови Мали: Свеобухватан пакет економских мера вредан 5,1 милијарду евра
БЕОГРАД: Припремили смо свеобухватан Програм економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом вируса Ковид-19 и подршку привреди Србије за очување запослености, а вредан је 5,1 милијарду евра, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови Експерти: Рецесија прети свим земљама средње, јужне, источне Европе
БЕЧ: Бечки економски институт (WIIW), у анализи економских последица вируса корона наводи да свим земљама централне, јужне и источне Европе прети рецесија.
Економија / Наслови Грчић: Најављене мере ће одржати и унапредити привреду
БЕОГРАД: Сигуран сам да ће пакет економских мера које је представио председник Александар Вучић одржати и унапредити српску привреду, каже в.д. директора ЕПС Милорад Грчић.
Економија / Наслови Детаљна упутства за тест самосталности предузетника паушалца
БЕОГРАД: НАЛЕД и стручњаци КПМГ одржали су за више од 100 заинтересованих "вебинар" и дали детаљно објашњена правила и упутства за спровођење теста самосталности за предузетнике који плаћају паушално обрачунат порез.
Економија / Наслови Србију у фербуару посетило 18,9 одсто више туриста него лани
БЕОГРАД: Србију је у фебруару ове године посетило укупно 232.995 туриста, што је за 18,9 одсто више него у истом месецу прошле године.
Економија / Наслови Грађани Србије куповали 14,9% више у фебруару
БЕОГРАД: Промет робе у трговини на мало порастао је у фебруару за 14,9 одсто у текућим ценама у односу на исти месец 2019, а у сталним ценама за 13,3 процента, према претходним подацима Републичког завода за статистику об јављеним данас.
Економија / Наслови Први српски респиратор стиже за око четири недеље
– Први српски респиратор ћемо дефинитивно направити у рекордном року, а циљ је да се заврши у наредне четири недеље – изјавио је Владимир Војводић из Фонда за иновациону делатност. – То је стратешки важан уређај – да у Србији имамо експертизу прављења једног таквог уређаја, који ће бити од користи не само у овој пандемији него и у сличном сценарију.
Економија / Наслови Металци успевају и да извозе упркос корони
Актуелна ситуација с коронавирусом изненадила је све па тако и металске раднике. Ипак, металски комплекс ради, али сада се свакодневно прилагођава новим условима и начину пословања.
Економија / Наслови Без посла би могло да остане 47 милиона Американаца
ВАШИНГТОН: Милиони Американаца већ су изгубили посао због кризе са корона вирусом, а најгора штета тек долази, према процени Федералних резерви.
Економија / Наслови У Хрватској од уторка драстично појефтињење бензина?
ЗАГРЕБ: У Хрватској се, како је објављено на страници cijenegoriva.com, од сутра очекује драстично појефтињење бензина.
Економија / Наслови ЕК: За Западни Балкан 38 милиона
БРИСЕЛ: Европска комисија објавила је данас да је за земље Западног Балкана одорбила 38 милиона евра хитне здравствене подршке, у оквору глобалног одговора за пандемију корона вируса, а одобрила је и пренамену 374 милиона евра како би се помогао социјално-економски опоравак региона, објављено је данас на сајту Европске комисије.
Економија / Наслови Земљама у развоју требаће 2,5 билиона долара помоћи
ЖЕНЕВА: Земљама у развоју биће потребан пакет финансијске помоћи у износу 2,5 хиљаде милијарди долара ове године да би могле да се суоче са економском кризом изазваном пандемијом корона вируса, наводи се у данас објављеној студији Уједињених нација.
Економија / Наслови Милион долара од Јунајтед групе, донирају млекара Шабац и McCann  
БЕОГРАД: Јунајтед група, која послује у седам земаља у региону, за борбу са коона вирусом донираће медицинску опрему и новац у вредности од три милиона долара, од чега је за Србију намењено милион долара.
Економија / Наслови Љајић: Стабилизовано тржиште, лимун може бити дефицитаран
БЕОГРАД: Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, изјавио је да је ситуација на трижишту у границама нормале за овакву ситуацију.
Економија / Наслови НАЛЕД: Мере Владе кључне за привреду, пажња ка порезима
БЕОГРАД: Извршна директорка Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) Виолета Јовановић каже да према истраживању које су спровели очекују да ова криза остави последице на привреднике и да су мере које је најавио председник Александар Вучић кључне како би се сачувала економија.
EUR/RSD 117.5042
Најновије вести