Економија - Наслови

Економија / Наслови Чадеж: Златиборац на велика врата улази у ЕУ
БЕОГРАД: Компанија "Златиборац“ успешно је стартовала на словеначком тржишту и њени сухомеснати производи се већ сада могу набавити широм Словеније у 45 "Меркаторових“ трговина, саопштено је из Привредне коморе Србије (ПКС).
Економија / Наслови Инвестиције расту четири пута брже од БДП-а
– Инвестиције у Србији су другу годину заредом расле готово четири пута брже од раста БДП-а, што значи да ћемо ове године, ако већ нисмо у прошлој, достићи оптималну структуру БДП-а – оценио је директор развојних пројеката у Економском институту Иван Николић.
Економија / Наслови Угоститељству 70 милиона динара од Покрајине
У току је су два конкурса Покрајинског секретарија за привреду и туризам намењена угоститељским предузетницима, који се односе на технолошко осавремењавање угоститељских објеката и објеката за дегустациону промоцију и промоцију традиционалних производа, и конкурс предузећима  за суфинансирање пројеката од значаја за развој туристичког потенцијала АП Војводине – односно за куповину машина и опреме и увођење технолошкоких иновација у промоцији и пословању угоститељских објеката.
Економија / Наслови Брнабић: Регион Западног Балкана има огроман потенцијал
ЛОНДОН: Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је данас у Лондону да регион Западног Балкана има огромне потенцијале које треба много боље и више искористити.
Економија / Наслови ММФ и НБС: Наставити са политикама које дају резултате
БЕОГРАД: Са политикама које дају добре резултате треба наставити, заједнички је закључак са пленарног састанка одржаног данас у Народној банци Србије, којим су започели званични разговори с мисијом Међународног монетарног фонда.
Економија / Наслови Зорана Михајловић: Градимо 400 км нових аутопутева
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је да је Србија већ започела или припрема изградњу око 400 километара нових ауто-путева.
Економија / Наслови Мали: Модификоваћемо формулу, пензије ће бити веће
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали најавио је данас да ће "швајцарска формула" за израчунавање пензија бити модификована како би пензије биле што веће.
Економија / Наслови Електропуњачи дуж ауто-путева ускоро на још десет места
– Јавно предузеће „Путеви Србије” планира у наредном периоду инсталацију још десет брзих електропуњача дуж ауто-путева под наплатом у Србији – најавио је помоћник извршног директора Сектора ЈП „Путеви Србије” за наплату путарине Дарко Савић.
Економија / Наслови НАЛЕД: Смањити судске таксе привреди, а сувишне укинути
НАЛЕД је у новој „Сивој књизи” сугерисао укидање појединих судских такси као сувишних и изједначавање такси у привредним споровима с онима за спорове пред судовима опште надлежности, јер сматра да би се тако укинула дискриминација у остваривању права на судску заштиту.
Економија / Наслови Туристичка понуда К. Митровице и Звечана на Сајму у Београду
БЕОГРАД: Општине Звечан и Косовска Митровица са севера Косова и Метохије представиле су данас своје туристичке и културне потенцијале на Сајму туризма у Београду.
Економија / Наслови Курс динара у понедељак 24. фебруара 117,5790
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак, 24. фебруара, 117,5790 динара за евро, што је незнатна промена у односу на 21. фребруара објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови НБС: Од 1.976 притужби у 2019. години 280 основаних
БЕОГРАД: У прошлој години Народна банка Србије добила је 1.976 притужби корисника на рад давалаца финансијских услуга и банака, од чега је 280 основаних, а о 399 се одлучује, наводи се у годишњем извештају који је данас објавила НБС.
Економија / Наслови Михајловић: Градња аутопута Пожега-Котроман креће 2021.
БЕОГРАД: „Пројектна документација за градњу другог правца аутопута од Београда до Сарајева, Пожега - Котроман, биће завршена ове године, а радови би могли да почну 2021, најавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Економија / Наслови НБС: Премија ризика Србије се смањује
БЕОГРАД: Премија ризика Србије се смањује у континуитету од краја 2012. године, наводи се у анализи НБС која је данас објављена у оквиру месечног извештаја о инфлацији централне банке.
Економија / Наслови Љајић: Акција поделе ваучера наставља се у понедељак
БЕОГРАД: Акција поделе ваучера за одмор у Србији биће настављена у понедељак 24. фебруара, рекао је данас потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.
Економија / Наслови Брнабић и Кудрин о сарадњи ревизорских институција СРБ и РУ
БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је у разговору с председником Рачуноводствене коморе Руске Федерације Алексејем Кудрином да ће обнављање споразума о сарадњи ревизорских институција, чије се потписивање данас очекује, и размена искустава у овој области, бити од обостраног интереса и претстављати још један корак у развоју односа наших држава.
Економија / Наслови Почели радови на плацу будуће фабрике чоколаде Бери Калебо
НОВИ САД: На градилишту будуће фабрике чоколаде фирме „Бери Калебо“ ових дана могу се видети грађевинске машине, а лаичком оку чини се да побијају шипове за будуће постројење које би требало да проради 2021. године.
Економија / Наслови Немачки суд одобрио Тесли сечу шуме за нову фабрику
БЕРЛИН: Амерички произвођач елетричних аутомобила "Тесла" добио је "зелено светло" од Вишег управног суда Берлин-Бранденбурга да настави крчење шуме у Гринхајду на површини од 92 хектара, ради изградњу своје "гигафабрике" у близини Берлина, јавља Дојче веле.
Економија / Наслови Фабрике Нисана и Хонде остају затворене, Тојота стартује
ТОКИО: Јапански произвођачи аутомобила одложили су данас поновно покретање производње у фабрикама у Кини, које су лоциране близу епицентра епидемије коронавируса, придржавајући се директива локалних власти.
Економија / Наслови Млеко и пиво под лупом Комисије за заштиту конкуренције
БЕОГРАД:  Комисија за заштиту конкуренције због основане претпоставке да су закључили рестриктивни споразум и њиме утврдили минималну цену у даљој продаји покренула је поступке против Имлека и Апатинске пиваре као добављача и трговаца на мало - купаца на тржишту прехрамбених производа, објављено је на сајту КЗК.
EUR/RSD 117.5790
Најновије вести