Економија - Наслови

Економија / Наслови Током ванредног стања најтраженији ИТ, продавци, возачи, курири...
БЕОГРАД: Осим ИТ сектора који је током ванредног стања запошљавао раднике, на тржишту рада били су тражени и продавци, точиоци горива, комерцијалисти, менаџери продаје и касири, као и возачи, достављачи, курири, показују подаци сајта за запошљавање Инфостуд.
Економија / Наслови Споразуми за јачање енергетске сарадње Мађарске и Србије
БУДИМПЕШТА: Министар рударства и енергетике Александар Антић и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто разговарали су данас у Будимпешти о реализацији договора о јачању сарадње Србије и Мађарске у области енергетике и констатовали да има великог потенцијала за сарадњу енергетских компанија.
Економија / Наслови Амазон купује за 2 милијарде долара удео у индијском Барти Ертелу
ЊУ ДЕЛХИ/ХОНГКОНГ: Америчка компанија Амазон почела је преговора о куповини удела за најмање две милијарде долара у индијском мобилном оператеру Барти Ертелу, јавља Ројтерс позивајући се на три неименована извора упозната с разговорима.
Економија / Наслови Радови на Аеродрому Никола Тесла вредни 5 милијарди динара
БЕОГРАД: Компанија Белгрејд Ерпорт почетком године почела је радове на модернизацији и проширењу Аеродрома Никола Тесла, а у овом тренутку ради се на проширењу постојеће зграде терминала, као и на проширењу платформе што ће омогућити паркирање већег броја авиона, саопштено је данас из те компаније.
Економија / Наслови Промет у малопродаји у еврозони пао 11,7 одсто у априлу
БРИСЕЛ: Промет у малопродаји у еврозони забележио је снажан пад у априлу, при чему је опала куповина готово свих производа, укључујући храну и пиће, јер су током целог месеца на снази биле мере ограничења кретања због корона вируса.
Економија / Наслови Јавни дуг Србије 52,4 одсто БДП-а на крају априла
БЕОГРАД: Јавни дуг Србије износио је на крају априла 2020. године 24,55 милијарди евра, што чини 52,4 одсто бруто домаћег производа (БДП) земље, објавило је Министарство финансија.
Економија / Наслови Михајловић: За десетак дана креће градња пута Иверак-Лајковац
БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је данас да очекује да у наредних десетак дана почну радови на изградњи деонице Иверак-Лајковац, која ће повезати Ваљево са аутопутем "Милош Велики".
Економија / Наслови У прва четири месеца дефицит буџета 114 милијарди
БЕОГРАД: У прва четири месеца ове године остварен је дефицит републичког буџета у износу од 114 милијарди динара, објавило је Министарство финансија.
Економија / Наслови Слободна зона Зрењанин проширује се за 392 хектара
ЗРЕЊАНИН: Влада Србије дала је сагласност за проширење подручја Слободне зоне "Зрењанин" за површину од 392 хектара и 32 ара, наводи се у решењу које је објавио Службени гласник.
Економија / Наслови Мали: Од краја фебруара до средине маја 7.000 запослених више
БЕОГРАД: У Србији је, према подацима Пореске управе и Републичког завода за статистику, од краја фебруара до 15. маја, број запослених порастао за скоро 7.000, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови Под којим условима држављани Србије могу у Немачку
БЕОГРАД: Српским држављанима с боравишном дозволом или националном визом Савезне Републике Немачке улазак у Немачку биће дозвољен по правилу искључиво ако је путовање у сврху повратка на место сталног боравка, објављено је на сајту немачке амбасаде у Србији.
Економија / Наслови Чадеж: Императив мора бити насатавк убрзане дигитализације
БЕОГРАД: Пандемија је погурала и убрзала дигиталну трансформацију компанија које су, суочивши се са изазовима у новим околностима, на овом плану за неколико месеци прескочиле пет година, каже председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и поручује да императив мора бити наставак убрзане дигитализације.
Економија / Наслови Помама за некретнинама, отворено нових 16 шалтера катастра
БЕОГРАД: У Београду, Новом Саду, Нишу и у још седам градова током маја је дошло до повећаног интересовања грађана за некретнине, тако да је катастар појачао капацитете да одговори на све захтеве и отворио нових 16 шалтера широм Србије, саопштио је Републички геодетски завод (РГЗ).
Економија / Наслови Стопа незапослености у еврозони порасла на 7,1 одсто у априлу
ЛУКСЕМБУРГ: Стопа незапослености у еврозони повећала се у априлу ове године на 7,3 одсто у односу на 7,1 проценат у марту, услед блокаде пословних активности изазване пандемијом ковид-19, објавила је данас статистичка агенција Европске уније Евростат.
Економија / Наслови Статистика: Смањен број улазака возила у Србију
БЕОГРАД: Укупан број путничких возила која су ушла у Србију у првом кварталу 2020. године мањи је за 7,8 одсто у односу на исти период претходне године, саопштио је Републички завод за статистику (РЗС).
Економија / Наслови Негре: Заокрет ка одрживој економији важан
БЕОГРАД: Шефица регионалне канцеларије Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Дубравка Негре изјавила је данас да је та финансијска институција 2019. године донела нову енергетску политику и направила заокрет ка одрживој економији са жељом да до 2025. године 50 одсто финансирања опредељују за борбу против климатских промена.
Економија / Наслови НБС: Повољна кретања на тржишту кредита
БЕОГРАД: Кретања на кредитном тржишту била су веома повољна у првом тромесечју, при чему се раст кредитне активности на међугодишњем нивоу убрзавао из месеца у месец, наводи се у извештају о кредитној активности Народне банке Србије (НБС) за прва три месеца ове године.
Економија / Наслови МАТ: У априлу осетан пад привредних активности
БЕОГРАД: У априлу су се ефекти пандемије корона вируса на привреду Србије испољили у пуној мери, истиче се у најновијем броју билтена "Месечне анализе и трендови" (МАТ).
Економија / Наслови Антић: Много радимо на еколошким стандардима у производњи
БЕОГРАД: Министар рударства и енергетике Александар Антић каже да Србија има висок степен производње укупне енергије, што је чини далеко мање енергетски зависном, али да чињеница да се две трећине електричне енергије производи из угља намеће неколико приоритета, међу којима је посебно важно учинити производњу еколошки одговорнијом и омогућити већу заступљеност обновљивих извора енергије.
Економија / Наслови Ускоро фабрика кафе, инвестиција од скоро три милиона евра
ПОЖАРЕВАЦ: Град Пожаревац уступио је земљиште у "Северном блоку индустријске зоне", без накнаде компанији "Бамби Сучес" која ће изградити фабрику за производњу кафе.
EUR/RSD 117.5937
Најновије вести