Економија - Наслови

Економија / Наслови Пет километара аутопута Батровци-Кузмин готово до 1. јула
БАТРОВЦИ: Потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић обишла је данас радове на обнови аутопута Батровци-Кузмин и најавила да ће до 1. јула бити завршено пет километара аутопута од граничног прелаза ка Кузмину.
Економија / Наслови Значајна година за рударство, већа производња угља за 5,1 посто
КОСТОЛАЦ: Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је да је ове године повећана производња угља у ЕПС-у за 9.000 тона или за 5,1 одсто у односу на исти период лане.
Економија / Наслови У Бриселу награђено пет најукуснијих производа из Србије
БРИСЕЛ: Суве шљиве, намаз од малина, хладно цеђено уље од семена бундеве, сирови мед са лиофилизованом шљивом у праху и ајвар из Србије, добили су награде за првокласни укус, објавио је данас "International Taste Institut" који ове награде и додељује.
Економија / Наслови Нашу пољопривреду ће од града штитити и Република Српска
БЕОГРАД: „Србија ће финансирати изградњу 25 аутоматских противградних станица у подрињском делу Републике Српске како би од града одбранила своје пољопривредне произвођаче, наводи се у споразуму који су данас у Београду потписали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовић и министар пољопривреде Републике Српске Борис Пашалић.
Економија / Наслови Сименс: Србија позитивна, имамо 3.000 запослених
ЛОНДОН: Генерални директор „Сименс мобилитија“ Арнулф Волфрам, који је данас у Лондону учествовао на конференцији Фајненшел тајмса и Коморског инвестиционог форума Западног Балкана, истакао је да се исплате улагања у овај регион, посебно у Србију. 
Економија / Наслови Чадеж: Вреди инвестирати у Западни Балкан
ЛОНДОН: Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж истакао је данас у Лондону да вреди инвестирати у Западни Балкан и да је то приказано на конференцији коју су заједно организовали угледни британски лист „Фајненшел тајмс“ и Коморски инвестициони форум Западног Балкана.
Економија / Наслови Брнабић: Почетком јула градња аутопута Кузмин-Сремска Рача
БАЊАЛУКА: Градња аутопута Кузмин - Сремска Рача кренуће почетком јула, најавила је у Бањалуци премијерка Србије Ана Брнабић.
Економија / Наслови Српске компаније највише градиле у Немачкој
БЕОГРАД: Грађевинари из Србије прошле године су у иностранству укупно извели радове вредне 17,5 милијарди динара, од чега је 8,6 милијарди изведених радова на зградама, наводи се у претходним резултатима које је објавио Републичких завод за статистику.
Економија / Наслови У пословима на црно обрне се шест милијарди евра
НОВИ САД: Као меру за смањивање сиве економије НАЛЕД предлаже да до краја године при Министарству државне управе заживи јединствени контакт-центар за пријавljиваnjе сиве економије одакле би се пријаве слале надлежним инспекцијама – рекао је  члан Савета те организације за фер конкуренцију Драган Пенезић.
Економија / Наслови Највише гастaрбајтера у Аустрији, а најдуже раде у Немачкој
НОВИ САД: Из Србије грађани највише одлазе да живе и раде у Аустрију, а најдуже се на раду у иностранству задржавају у Француској, Швајцарској и Немачкој, податак је који су званично, у заједничком саопштењу, објавили Републички завод за статистику и Дунавски транснационални програм.
Економија / Наслови У агенцијама тврде да су сезонци из Србије на Јадрану углавном сигурни
НОВИ САД: Већ годинама током лета пут Хрватске одлази много грађана Србије, али не да би се у тој земљи одамарали већ да би радили током летње сезоне.
Економија / Наслови ММФ отвара нову регионалну канцеларију за Балкан у Бечу
БЕЧ: Међународни монетарни фонд (ММФ) отвориће, како је најављено, нову регионалну канцелацију у Бечу, с циљем јачања односа са земљама Западног Балкана - Албанијом, Косовом*, Црном Гором и Северном Македонијом.
Photo
Економија / Наслови Србија и Мађарска потписале споразум о градњи гасовода
БУДИМПЕШТА: Министар енергетике Александар Антић и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијатро потписали су у Будимпешти споразум о сарадњи две земље на изградњи гасовода који прелази преко државне границе.
Економија / Наслови Градња метроа у БГ: За две линије четири милијарде евра
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и председница Радне групе за реализацију пројекта изградње београдског метроа Зорана Михајловић каже да је градња метроа у Београду „највећи и финансијски најзахтевнији инфраструктурни пројекат у региону“, вредан више од четири милијарде евра.
Економија / Наслови Домаћи програмери могу да продају преко Гугл плеј продавнице
БЕОГРАД: Народна банка Србије саопштила је да нема правних препрека да домаћи програмери продају своје дигиталне производе преко Гуглове онлајн продавнице Гугл плеј стор (Google Play Store).
Економија / Наслови У току завршно тестирање тунела кроз Грделичку клисуру
БЕОГРАД: У тунелима “Предејане” и “Манајле” у Грделичкој клисури, у току је завршно тестирање појединих система које је једино могуће обавити под саобраћајем.
Економија / Наслови Радници Фијата до краја године радиће само по позиву
КРАГУЈЕВАЦ: Радници фабрике Фијата у Крагујевцу (ФЦА Србија) до краја године долазиће на посао само по позиву због пада потражење за аутомобилима на европском тржишту, потврдио је Танјугу председник Самосталног синдиката у ФЦА Србија Зоран Марковић.
Економија / Наслови Отворена друга фабрика Меи Та; Расте минималац од септембра
ОБРЕНОВАЦ: У Обреновцу је данас отворена нова, друга фабрика компаније Меи Та у коју је уложено 90 милиона евра, а министар финансија Синиша Мали каже да сада предстоји и борба за изградњу треће фабрике кинеско-француског инвеститора. 
Економија / Наслови Месечни приходи домаћинстава порасли 5,6%, а расходи 3,8%
БЕОГРАД: Просечни месечни приходи домаћинстава у Србији у новцу и у натури износили су 65.872 динара, и номинално су виши за 5,4 одсто на годишњем нивоу, док су просечни месечни издаци, са износом од 66.064 динара, били већи за 3,8 посто него у истом периоду 2018, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Наслови Србија по инвестицијама шије целу бившу СФРЈ
НОВИ САД: Србија је лидер по висини страних директних инвестиција (СДИ) међу земљама на Западном Балкану, с износом од 4,1 милијарде долара у 2018. години, потврђује Извештај Конференције УН за трговину и развој (УНКТАД).
EUR/RSD 117.9384
Најновије вести