Економија - Наслови

Економија / Наслови САМ: Скоро 80 одсто компанија осећа последице одлива кадрова из Србије
Према том истраживању, које је реализовано уз подршку Владе Швајцарске, а чији су резултати данас представљени на онллајн Форуму менаџера на тему циркуларних миграција, највише радника недостаје у занимањима у области ИТ - посебно дата аналитичари и слични профили.
Економија / Наслови ББ: Малодушно трговање на домаћем тржишту акција
БЕОГРАД: Малодушна инвестициона активност и мешовито кретање индекса обележили су трговачки дан на Београдској берзи.
Економија / Наслови ЕПС и НИС међу најјачим компанијама у региону по приходима
ПОДГОРИЦА: Електропривреда Србије (ЕПС) и Нафтна индустрија Србије (НИС) су са оствареним годишњим приходима међу најбољим компанијама на територији бивше Југославије, показали су подаци које је обрадила регионална аналитичка кућа SeeNews, преноси портал Инвеститор.
Економија / Наслови Инвестиција у ТЕНТ више од 200 милиона евра
БЕОГРАД: У Обреновцу ће данас бити постављен камен темељац за изградњу постројења за одсумпоравање димних гасова за Термоелектрану Никола Тесла Б, а премијерка Ана Брнабић каже да је реч о инвестицији вредној више од 200 милиона евра.
Економија / Наслови Захуктала се фабричка активност у Кини најбрже у 10 година
ПЕКИНГ: Активност у кинеском фабричком сектору убрзала се у новембру најбржим темпом у последњих 10 година, уз опоравак друге највеће светске економије на ниво пре пандемије коронавируса, показују резултати заједничког истраживања компанија Кајсин и Маркит.
Економија / Наслови Незапосленост у Немачкој пала у новембру упркос закључавању
БЕРЛИН: Број незапослених у Немачкој је неочекивано пао у новембру, упркос мерама делимичног закључавања земље како би се обуздао други талас коронавируса у највећој европској економији.
Економија / Наслови За 144 хиљаде евра понуђена државна имовина у Смедеревској Паланци
СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Државне некретнине од готово 1,7 хиљада квадратних метара у Смедеревској Паланци понуђене су на продају по почетној цени од 144,4 хиљада евра, објавила је данас Републичка дирекција за имовину.
Економија / Наслови За многе и медијална плата недостижна
Просечна зарада запослених у Србији је у септембру, по подацима Републичког завода за статистику, била 59.698 динара и за 1.185 динара је била виша од плате исплаћене месец раније.
Економија / Наслови Корона криза угрожава опстанак 15% немачких компанија
МИНХЕН: Корона криза прети опстанку 15 одсто немачких компанија, показују резултати најновије анкете о пословању, коју је у новембру спровео институт ИФО.
Економија / Наслови Мнучин предлаже помоћ за раднике и мали бизнис у САД
ВАШИНГТОН: Амерички министар финансија Стивен Мнучин позвао је Конгрес да одобри 455 милијарди долара из фонда за хитну помоћ за додатну подршку домаћинствима и малим бизнисима погођеним пандемијом корона вируса, јавља Ројтерс.
Економија / Наслови Београдска берза: Почетак трговачке недеље не обећава
БЕОГРАД: Почетак трговачке недеље на Београдској берзи не улива оптимизам, с обзиром на данашњи скорман промет, пад оба индекса и чињеницу да ниједна компанија није забележила раст вредности.
Економија / Наслови Обрадовић: Интензивирање сарадње са СКГО
БЕОГРАД: Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић састала се данас са представницима Сталне конференције градова и општина (СКГО) и најавила интезивну сарадњу.
Економија / Наслови Грин сити купио имовину сомборских Застава специјалних аутомобила
СОМБОР: Грин сити интернационал (Green City International) из Београд за 146 милиона динара постаће власник имовине сомборских Застава специјалних аутомобила, објавила је данас Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ).
Економија / Наслови У III кварталу стопа запослености 49,9, а незапослености 9 %
БЕОГРАД: У трећем кварталу 2020. године број запослених у Србији износио је преко 2,93 милиона људи, док је број незапослених био 292 хиљаде, објавио је данас у Анкети о радној снази Републички завод за статитстику.
Економија / Наслови Грађани куповали у октобру за 5,9 посто више него у 2019.
БЕОГРАД: Промет у трговини на мало у Србији је порастао у октобру за 5,9 посто у текућим ценама, а у сталним ценама за 6,3 процента у односу на исти месец 2019. године, према претходним резултатима Републичког завода за статистику.
Економија / Наслови Туриста у Србији мање за половину - највише стигло из Израела
БЕОГРАД: Током октобра ове године било је 49,3 процента мање туристичких долазака у Србију него у истом месецу лане, а број ноћења био је мањи за 37,5 посто, објавио је данас Републички завод за статистику.
Економија / Наслови БДП порастао на кварталном нивоу 7,4%, на годишњем пао 1,4%
БЕОГРАД: Бруто домаћи производ Србије порастао је у трећем кварталу 2020. у односу на друго тромесечје за 7,4 посто, према десезонираним подацима, док је на годишњем нивоу забележио реални пад од 1,4 процента, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Наслови Момировић у ванредној контроли радова на обилазници око Београда
БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић ванредно је данас обишао радове на обилазници око Београда, код тунела Стражевица, како би се уверио да ли се радови, као што је раније договорено, одвијају и викендом.
Економија / Наслови Дјуков: Безусловно настављамо с развојем НИС-а
БЕОГРАД: Први човек Гаспром њефта, већинског власника НИС-а, Александар Дјуков најављује нове инвестиције у ту компанију и додаје да ће НИС завршити са приближно истим обимом производње као прошле године.
Економија / Наслови Атанасковић: Не журити с приватизацијом Јумка, наћи доброг купца
ВРАЊЕ: Министарка привреде Анђелка Атанасковић обишла је предузеће "Јумко“ у Врању и том приликом рекла да се неће журити с приватизацијом те фабрике, да ће се на томе радити наредне године, и да ће се настојати да се нађе адекватан купац који би омогућио боље услове за раднике и додатно запослио младе људе.
EUR/RSD 117.5773
Најновије вести