Економија - Наслови

Економија / Наслови У Војводини откривено петнаестак фиктивних послодаваца
НОВИ САД: Инспекција рада недавно је у Војводини открила петнаестак послодаваца, односно посредника који су слали раднике на рад у иностранство, а да код њих нису били запослени иако закон предвиђа да морају бити у радном односу најмање три месеца пре слања на рад у неку другу државу.
Економија / Наслови У Србији поништена готово свака трећа приватизација
НОВИ САД: По подацима Савеза самосталних синдиката Србије објављеним у „Белој књизи”, од 2002. до 2016. године продато је 2.419 предузећа – 81 на тендеру, 1.517 на аукцији, 778 на тржишту капитала, 41 продајом капитала и два продајом имовине. Остварен је приход од продаје од 2,578 милијарде евра.
Економија / Наслови У Србији ради 5.950 страних факултетлија
НОВИ САД: Српски Закон о запошљавању странаца из 2014. године познаје седам врста радних дозвола: личну, за запошљавање, за кретање у оквиру привредног друштва, за упућивање, за независне професионалце, за самозапошљавање и за стручно оспособљавање и усавршавање.
Економија / Наслови Mихајловић: Jош пет милијaрди за инфраструктуру
БЕОГРАД: Вредност новог инвестиционог циклуса у инфраструктури, са пројектима који tреба да почну да се реализују је око пет милијарди евра изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић.
Економија / Наслови НС: Уговор о изградњи 276 станова за избеглице
НОВИ САД: У Новом Саду је у оквиру петог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања потписан уговор о изградњи 276 стамбених јединица на територији тог града који су намењени избеглим лицима из Хрватски и Босне и Херцеговине. Укупна вредност потписаног уговора износи близу 6.357.000 евра без ПДВ-а. 
Економија / Наслови Ђоковић: Нови подстицajи Покрајине женском предузетништву
НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић поздравио је учеснице Друге међународне стручне конференције предузетница, које се одржава у Новом Саду.
Економија / Наслови АД НОВИТЕТ Дугови огромни, али „Зекстра” не да капитал 
НОВИ САД: Целокупна имовина АД „Новитет” у Новом Саду већ годинама је под хипотеком, а колики су дугови тог некада успешног произвођача женске модне одеће није наведено на годишњој скупштини акционара.
Економија / Наслови Отворен нови погон фабрике каблова у Крушевцу
КРУШЕВАЦ: Немачка компанија Кромберг и Шуберт данас је у Крушевцу свечано отворила нови производни погон који се простире на 23.000 квадрата.
Економија / Наслови РТБ Бор: Драстично побољшана еколошка слика у Бору и околини
БОР: Генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски каже да је истина да је РТБ више од сто година загађивао ваздух, воду и земљиште у Бору и околини, али да је захваљујући изградњи нове топионице у Бору, еколошка слика у граду и околини драстично побољшана.
Економија / Наслови Реконструкција пруге НС-ЗР готова до септембра
НОВИ САД: Реконструкција пруге између Новог Сада и Зрењанина биће завршена до 1. септембра, када ће на том правцу после седам година бити успостављен редован саобраћај путничких возова, речено је у Инфрастрктури железнице Србије.
Економија / Наслови Спреман нацрт Закона о угоститељству
БЕОГРАД: Министарство трговине, туризма и телекомуникација припремило је Нацрт посебног Закона о угоститељству чији је циљ, како пише на сајту министарства, смањење сиве економије у угоститељству.
Економија / Наслови ММФ завршио тродневну посету Србији, договорена „чуваркућа“
БЕОГРАД: Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) завршила је тродневну посету Београду договором о новом аранжману са српским властима, познатијем као “чуваркућа”, који има саветодавну улогу и не укључује финансијску помоћ.
Економија / Наслови Србија, Бугарска и Мађарска се припремају за Турски ток
БЕОГРАД: Безбедност у региону и сигурно снабдевање свим кључним енергентима је заједнички циљ Србиије, Мађарске и Бугарске, изјавио је министар енергетике Александар Антић.
Економија / Наслови Мали: Испуњени услови за ММФ, Закон о пензијама потпуно укинути
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је Србија испунила све услове како би већ у јулу потписала нови аранжман са ММФ, који ће трајати до јануара 2021. 
Економија / Наслови ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Трошкови обраде кредита незаконити
НОВИ САД: Врховни касациони суд, као највиша судска инстанца, одбио је на седници од 22. маја 2018. захтев Привредног суда у Нишу за решавање спорног правног питања у вези с трошковима обраде кредита у којем је било постављено питање имају ли банке право да наплаћују тај трошак, саопштено је из Удружења банкарских клијената „Ефектива”.
Економија / Наслови У Грделичкој клисури асфалтирано 20 км аутопута
ВЛАДИЧИН ХАН: У Грделичкој клисури је од укупно 26 км трасе Коридора 10 асфалтирано више од 20 км аутопута, а потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић је вечерас најавила да ће цео Коридор 10 бити завршен у септембру или октобру.
Економија / Наслови Мајска инфлација у Србији 0,6 одсто, међугодишња 2,1 одсто
БЕОГРАД: Инфлација у Србији је порасла у мају за 0,6 одсто у односу на април, док у поређењу са истим месецом прошле године бележи раст од 2,1 одсто, објавио је данас Републички завод за статистику.
Економија / Наслови Ускоро први километри за брзу пругу Београд-Будимпешта
БЕОГРАД: Директор руске компаније "РЖД Интернешенел" Мансурбек Султанов изјавио је да је та компанија спремна да врло брзо постави први километар брзе пруге Београд-Будимпешта.
Photo
Економија / Наслови Лидл стигао у Србију, отворен логистички центар у Н. Пазови
НОВИ САД: Председник Србије Александар Вучић пустио је у рад Логистички центар немачког трговинског ланца „Лидл“ за Србију у Новој Пазови. Отварањем тог објекта, у којем су управна зграда и логистички центар за Србију површине 45.000 квадратних метара, у чију изградњу је уложено 55 милиона евра, створени су предуслови да се до краја године отворе и продајни објекти те мултинационалне компаније.
Економија / Наслови Цео новосадски „Хлеб” 416 милиона динара
НОВИ САД: Одлуком Привредног суда у Новом Саду, 30. октобра прошле године проглашено је банкротство
EUR/RSD 118.1454
Најновије вести