Економија - Наслови

Економија / Наслови Зеленгора гради још један хотел на Златибору
ЗЛАТИБОР: На све популарнијој српској планини Златибор у плану је изградња још једног апарт хотела, који ће направити предузеће Зеленгора.
Економија / Наслови У аеродром Ниш улажемо 20 милиона евра, градња нове зграде на лето
НИШ: Министар грађевинарства Томислав Момировић најавио је данас током посете Нишу да ће у нишки аеродром бити усложено 20 милиона евра у току ове и наредне године, као и да ће радови на изградњи нове аеродромске зграде почети на лето.
Економија / Наслови Жене поседују свега четвртину некретнина у Србији
БЕОГРАД: Жене су искључиви власници свега 25,6 посто од укупног броја непокретности у Србији, показују подаци Републичког геодетског завода (РГЗ).
Економија / Наслови Кина заинтересована за сарадњу са српским стартаповима
ХАНГЏОУ: Српске стартап фирме почеле су да освајају тржиште Кине иновативним софтверским решењима, а извршни директор кинеског акцелератора и иновационог центра за стартапе из иностранства Нихуб, Лукас Рондез, каже за Танјуг да је развој иновација у Србији на много вишем нивоу него што је очекивао и да су веома заинтересовани за сарадњу са ИТ инжењерима из Србије.
Економија / Наслови ЛИБОР одлази у историју, централне банке да се припреме
ЛОНДОН: Британски финансијски регулатор (ФЦА) подсетио је да откуцава сат Лондонској међубанкарској каматној стопи крајем 2021, и позвао тржишта да убрзају пребацивање уговора, вредних 260 билиона долара широм света, на камате које састављају централне банке.
Економија / Наслови Жена више на бироу, али чешће добијају посао
На евиденцији Националне службе за запошљавање током прошле године, од 15.536 запошљавања у Јужнобачком округу, у 8.842 случаја запослене су жене, док су оне у Новом Саду запослене у 4.827 наврата, од укупно 7.742 случаја запошљавања.
Економија / Наслови С&П: Најнижи кредитни рејтинг Црне Горе од 2006.
ПОДГОРИЦА: Црна Гора бележи најнижи кредитни рејтинг од стицања самосталности 2006., пошто је међународна агенција Standard and Poor''s (С&П) смањила дугорочни кредитни рејтинг Црне Горе са Б+ на Б, уз, како се наводи, стабилан изглед.
Економија / Наслови Отворена фабрика Континентал аутомотив Србија у Новом Саду
НОВИ САД: Фабрика Континентал аутомотив Србија, у којој ће бити запослено више од 500 људи, отворена је данас у Новом Саду, у присуству председника Србије Александра Вучића.
Економија / Наслови Кина повећала извоз у прва два месеца године за 60,6 одсто
ПЕКИНГ: Кинески извоз робе повећао се за 60,6 одсто у прва два месеца ове године, у односу на исти период прошле године, након што су фабрике почеле да раде, а свет се полако отвара.
Економија / Наслови Србија зарадила 4,2 милиона евра од извоза цвећа
БЕОГРАД: Србија је прошле године од извоза цвећа зарадила 4,2 милиона евра, од чега је половина износа остварена извозом ружа, и има велике потенцијале за ову врсту производње због одличног географског положаја и помоћи коју држава даје за овај сектор пољопривреде, изјавио је за Танјуг секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију Привредне коморе Србије (ПКС) Александар Богуновић.
Економија / Наслови Момировић: Клизиште Дубоко биће санирано у наредне четири године
БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића обишао је данас клизиште Дубоко надомак Београда и поручио да ће то клизиште, које је једно од највећих у Европи, бити потпуно санирано у наредне четири године.
Економија / Наслови Велики ланци продају робу свих врста, а другима то онемогућено
БЕОГРАД: Удружење "Заштитник предузетника и привредника Србије" саопштило је, поводом мера ограничења за викенд које су почеле данас у 12 сати, да велики ланци супермаркета под изговором продаје прехране изигравају уредбу и продају робу свих врста, чиме неосновано стичу корист на штету оних који су мерама онемогућени да раде.
Економија / Наслови Продају се две фабрике и три стана за 140.000 динара?
РЕКОВАЦ: Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је продају Фабрика "Благотин" из Белушића код Рековца у стечају, а предмет продаје су пословни простори хемијске и дрвне идндустрије и три стана у друштвеном власништву, све за 140.000 динара.
Економија / Наслови Међународни друмски транспорт смањен између 20 и 30 одсто
БЕОГРАД: Међународни друмски транспорт смањен је за 20-30 одсто, каже председник пословног удружења "Међународни транспорт" Неђо Мандић и додаје да српске превознике тренутно највише мучи неусклађеност извоза и увоза, због чега се дешава да морају из иностранства да се врате празни.
Економија / Наслови Курс динара у понедељак 117,5690
БЕОГРАД: Динар ће вредети према евру у понедељак, 8. марта, приближно исто као данас и званични средњи курс износиће 117,5690 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Дуг САД ће се вероватно дуплирати на 202% БДП-а 2051.
ВАШИНГТОН: Савезни дуг САД ће се готово удвостручити у односу на садашњи ниво и достићи ће 202 одсто бруто домаћег производа (БДП) 2051. године, услед растућих расхода за здрвство и трошкова сервисирања дуга, упозорила је у најновијој анализи Конгресна канцеларија за буџет (ЦБО).
Економија / Наслови НБС: Неискоришћена средства за помоћ привреди враћају се у Трезор
БЕОГРАД: Програм исплате директних давања за 2021. уређен је на сличан начин као и прошлогодишњи и зато НБС позива сва правна лица и предузетнике који намеравају да користе директна давања у овој години да се детаљно упознају с прописима, како им се не би десило да због непоштовања рокова не искористе средства.
Економија / Наслови За котларнице у 24 општине одобрено 199 милиона
БЕОГРАД: За суфинансирање 24 пројекта општина и градова за набавку и обнову котларница Министарство заштите животне средине прелиминарно је одвојило 199,9 милиона динара, објављено је на службеној интернет страници.
Економија / Наслови Јавни позив аутобуским превозницима за помоћ од 600 евра по возилу
БЕОГРАД: На иницијативу Привредне коморе Србије Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре расписало је јавни позив за доделу субвенција за подршку раду аутобуских превозника, због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом коронавируса, саопштила је комора.
Економија / Наслови Момировић у возу до Косјерића: Пропадање железнице завршено
БЕОГРАД/КОСЈЕРИЋ: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић извршио је контролу рада предузећа Србија воз и задовољства путника на релацији Београд - Ваљево - Косјерић.
EUR/RSD 117.5690
Најновије вести