"Алибаба" долази у Србију 

БЕОГРАД: Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је да је "Алибаба група" показала изузетно интересовање за проширење послова на српском тржишту, након састанка са челницима те компаније у седишту групе у Хангџоу.
alibaba, tanjug
Фото: Tanjug

"Договорена је сарадња између компаније ''Алибаба'' и Министарства трговине, туризма и телекомуникација у областима онлајн туризма, е-трговине и логистике", изјавила је Матић, прецизиравши да ће бити формирани радни тимови који ће дефинисати активности за реализацију заједничких пројеката у оквиру ових области.
"Састанак је протекао у изузетно пријатељској атмосфери. Закључено је да је српско тржиште за ''Алибабу'' од изузетног значаја и да ће у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација долазак те компаније на српско тржиште бити питање неколико наредних месеци", истакла је државни секретар. 
Она је додала да ће се након утврђивања конкретних пројектних активности приступити потписивању Меморандума о разумевању између Министарства и "Алибаба групе", наводи се у саопштењу.
На састанку у Хангџоу, представници "Алибабе" представили су рад своје компаније која послује у 156 земаља свет и која у овом тренутку има више од 11 милиона запослених и 488 милиона активних корисника.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести