Жељко Јоксимовић одговорио Јунајтед групи

БЕОГРАД:  Жељко Јоксимовић оштро је реаговао на наводе Јунајтед групе, која га је оптужила да од Телекома узима новац за његову телевизију у припреми.
zeljko joksimovic
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Ако увек изиграваш жртву, брзо постанеш жртва сопствене реалности, поручио је Јоксимовиц Јунајтед медији и додао да је ова пословица најкраћи и најприкладнији одговор на данашње саопштење Јунајтед медије, у којем се, "без икаквог разлога, осим да УМ изиграва жртву, помињу и телевизије које сам покренуо".

Јунајтед група саопштила је данас да прекида све преговоре са Телекомом Србија и навела да државна компанија "даје велике паре појединим каналима, меду којима је, како тврде, и телевизија Жељка Јоксимовића и Мање Грчић".

"Никакве везе ови телевизијски канали немају са спором Телекома и Јунајтед медије (осим ако УМ не жели да их види у свом портфолију, због чега су могли и на други начин да ми се обрате), никакве везе немају са “парама свих грађана Србије”, нити било какве везе имају са влашћу, осим ако господа из УМ, изигравајуци жртве, нису себе убедиле да су забава, дечија телевизија и здравствени ТВ канал (а три канала ће се тиме бавити), у директној служби Александра Вучића", навео је Јоксимовић, пренео је Курир.

Он је додао да би волео да види рецепт за то, а нароцито резултат "такве мућкалице, пошто би она значила, ваљда, да је свако, ко на мом музицком каналу нешто отпева, аутоматски сарадник власти, док су они који певају на Гранду, сви од реда, рецимо, сарадници опозиције".

Назвао је то класичном заменом теза и накарадном логиком која је, како каже, проистекла из нечије потребе да оправда сопствене потезе и да се представи као жртва, али у чему нема намере да се поштују чињенице, али н елементаена пристојност.

Јоксимовић каже да чињенице лако проверљиве, те да оне говоре да је он телевизијске канале уредно регистровао у Србији, где плаћа и порез, те да је њихову прозиводњу отпочео тако што је подигао кредит, о чему су такоше доступни сви папири.

Подсећа да је Телеком Србија акционарско друштво, те да, као и УМ, зарађује од продаје својих услуга, па у складу с тим "троши паре свих грађана Србије, у истој мери као и УМ, када, на пример, уложи у Ољу Бећковић, Ивана Ивановића, Кесића..."

Објашњава и да је Мања Грчић директорка и сувласник телевизија, те подсећа да је она као директорка Антена групе (ТВ прва, О2) куповала од УМ садржаје, потписивала уговор са Грандом.

"И још питате, колико се плаћају ТВ канали који су по укусу власти (Пинк, Коперникус)..?! Како и УМ има те исте канале у понуди, произилази да власт и УМ имају идентичан укус" приметио је Јоксимовић те закључио да је УМ постала жртва сопствене реалности.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести