За еколошке пројекте 50 милиона динара

БЕОГРАД: Министар заштите животне средине Горан Триван је потписао и уручио уговоре за суфинансирање 85 пројеката невладиних организација у укупном износу од 50 милиона динара, саопштило је Министарство. 
trivan_plast-kese
Фото: Горан Триван, фото: Танјуг (Видео)

Уговори су закључени после јавног конкурса и представљају део континуиране подршке Министарства заштите животне средине за реализацију пројеката организација цивилног друштва који су усмерени на решавање различитих питања из области заштите животне средине.

Триван је указао да је невладиним организацијама потребна не само декларативна подршка, већ и конкретна помоћ у реализацији њихових програма и акција, који доприносе побољшању стања животне средине. 

На конкурса је пристигло је 288 пројеката, од којих је 238 испунило неопходне услове, а на основу листе вредновања и рангирања за суфинансирање изабрано 85 пројеката који су се издвојили квалитетом програма. 

Конкурсом су обухваћене теме из области заштите природе, климатских промена, циркуларне економије и еколошког предузетништва, грађанског активизма, природе у урбаним срединама и догађајима у екологији.

За све пројекте којима је аплицирано на овогодишњем конкурсу било би потребно обезбедити око 230 милиона динара, што је знатно више од обезбеђених 50 милиона, рекао је Триван и додао да ће Министарство наставити да повећава средства намењена програмима цивилног друштва у области заштите животне средине. 

Далеко од тога да смо задовољни количином пара колико је издвојено за цивилно друштво, али то је преко два пута више него што је Министарство раније издвајало, рекао је Триван.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести