Вулин: Војска Србије се опрема новим наоружањем,не напушта ни старо

БАТАЈНИЦА: Војска Србије опрема се новим наоружањем, али не напушта ниједно средство из свог арсенала које може бити искоришћено, поручио је данас министар одбране Александар Вулин који је у Батајници присуствовао тренажним гађањима циљева у ваздуху из Стреле 2М и средства у развоју ПАСАРС.
vulin
Фото: Танјуг (видео)

Министарство је саопштило да је он нагласио да поред опремања новим средствима и усвајања нових знања Војска Србије не губи ни једну своју способност, и додао ништа што је у арсеналу није вредно бацања.

"Све може бити искоришћено и све може бити унапређено и све служи сврси у Војсци Србије", рекао је Вулин на војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" где је пристуствовао тренажном противавионском гађању.

Навео је да се Војска увек припрема и сваког дана неки од припадника изводе обуку у складу са плановима и потребама.

"Могли сте да видите неке од наших нових средстава која се припремају за бојево гађање, а могли сте да видите и већ легендарну Стрелу 2М коју су у неким ранијим данима уништавали, распродавали и гледали да избаце из Војске, а сад видимо како је војска изванредно употребљава и колико је то веома добро борбено средство", рекао је министар.

Тренажна гађања Стрелом 2М обављена су на циљ у ваздушном - авион и хеликоптер а командант 25. Дивизиона за ПВО дејства мајор Милан Ерић рекао је да њихов циљ припрема за бојева гађања која предстоје на полигону Пасуљанске ливаде.

Командир топовског одељања старији водник Саша Максимовић додао је да је тежиште рада преобука командира нишанџија и поступци за систем ПАСАРС.

"Реч је о сложеном систему на коме тренутно изводимо тренажна и контролно-тренажна гађања", рекао је Максимовић и додао даје обука захтевна али је нешто лакша за оне који су радити на систему "бофорс".

Хибридни артиљеријско-ракетни систем ПАСАРС је средство у развоју а у току је преобука јединица пред увођење средства у наоружање Војске Србије.

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести