Успешно реализовани пројекти предупређења последица поплава

БЕОГРАД: У Београду су представљени резултати имплементације пројеката у оквиру Националног програма управљања ризиком од елементарних непогода у Србији које је финансирала Влада Швајцарске.
Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević Foto: Tanjug
Фото: директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић Фото: Танјуг

Приска Депнеринг, заменица директора Швајцарске агенције за развој и сарадњу, истакла је задовољство начином на који су средства донације имплементирана и одличном сарадњом између институција које учествују у реализацији пројеката.

Укупан износ донације којом је Швајцарска подржала Србију кроз различите пројекте обнове и превенције од поплава износи 7,5 милиона швајцарских франака, односно 6,7 милиона евра.

Реч је о пројекту којим ће се подићи висина седам мостова у општини Параћин и тиме умањити ризик од поплава, као и унапредити систем ране најаве у граду Ужицу, саопштила је данас Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Други пројекат који је јуче представљен унапредиће систем ране најаве у општинама слива Западне Мораве.

Марко Благојевић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима, осврнуо се на катастрофалне поплаве у мају 2014. године и нагласио да је Швајцарска била међу првим земљама које су упутиле финансијску помоћ Србији.

У име Канцеларије Светске банке у Србији Дарко Милутин је рекао да су швајцарска средства допринела и да Србија развије институционални капацитет и добије финансијски инструмент за санацију последица елементарних непогода.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести