УНС: Борба продаје Новости за 300 милиона динара

БЕОГРАД: Штампарија Борба а.д, већински власник Компаније Новости, на јучерашњој седници Скупштине акционара донела је одлуку да одобри уговор о продаји ове медијске куће привредном друштву Медиа 026 д.о.о. Вучак, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).
vecernje novosti, dnevnik.rs

Уговорена цена Компаније Новости износи око 300 милиона динара, наводи УНС и додаје да је Скупштина акционара Штампарије Борба на јучерашњој седници дала сагласност на "располагање имовином велике вредности" којом је одобрено закључење купопродајног уговора, чиме ће, уколико буде потписан, привредном друштву Медиа 026 припасти 98 одсто власништва Компаније Новости.

У Нацрту уговора о преносу акције у Компанији Новости, који је објављен на сајту Штампарије Борба, наводи се да се привредно друштво Медиа 026 обавезује да Штампарији исплати разлику између потраживања од 58.869.691 динара и вредности "замене испуњења" (цене Компаније Новости) 300 милиона динара, што износи 241.130.309 динара, саопштио је УНС.

Према њиховим речима, Штампарија Борба тражи 299.512.500 динара за продају Компаније Новости што је 30 одсто од укупног износа вредности 98,08 одсто удела које има у овој Компанији.

По наводима УНС, власник привредног друштва Медиа 026 д.о.о. Вучак, које је основано у августу прошле године, Бобан Рајић генерални је директор и власник и смедеревског предузећа Цока.

Како је УНС сазнао, ово привредно друштво једино је поднело захтев за куповину удела Штампарије Борбе у Компанији Новости, а на позиве УНС, Рајић се није јављао.

 

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести