У српским срединама на КиМ нема заражених корона вирусом

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: У српским срединама на Косову и Метохији нема заражених корона вирусом, око 100 особа је у самоизолацији, 11 особа је тестирано, осам је негативно, а у среду стизу остала три резултата, речено је данас на конференцији за новинаре у северној Косовксој Митровици поводом пандемије корона вируса.
korona pixabay
Фото: pixabay.com

Председник привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић рекао је да ће се, ако грађани и даље буду самодисциплиновани у изолацији, проблем лаше превазићи, преноси портал Косово онлајн.

"Апел и препорука Кризног штаба и свих надлежних јесте да се без преке потребе не треба кретати по граду, кућна изолација једини је спас и тако ћемо да пребродимо сви заједно ову муку која нас је све задесила", рекао је Спирић и истакао да нема места паници.

Он је додао да Општина Косовска Митровица у сарадњи са ЈКП "Стандард", Дирекцијом за грађевинско земљиште и Дирекцијом за стамбени и пословни простор врши дезинфекцију и дератизацију зграда у граду и апеловао на грађане да се придржавају прописаних мера.

Епидемиолог Александар Антонијевић рекао је да је епидемиолошка ситуација добра.

"Оно што је најбитније, немамо потврђених случајева заразе на територији Косова и Метохије и трудићемо се да тако и остане. Радимо пуном паром, не стоји се 24 сата смо доступни, присутни смо свуда, ко год нас позове и од пацијената и у до мовима здравља, идемо, радимо, узоркујемо, процењујемо ситуацију, пратимо контакте, особе под надзором", рекао је Антонијевић.

Инфектолог Даница Радомировић рекла је да на инфективном одељењу нема ни једног пацијента са сумњом на корона вирус.

"Пар особа које су биле суспектне на корона вирус, које су долазиле из неког подручја зараженог корона вирусом пре свега из иностранства, тестирали смо захваљујући Заводу за јавно здравље, добили смо негативне резулетате. Јуче смо тестирали три особе, чији су узорци данас послати на Торлак, у току сутрашњег дана очекујемо резултате", рекла је Радомировићева. 

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести