У последња 24 сата најмање оболелих - 18

БЕОГРАД: У Србији је у последња 24 сата потврђено нових 18 случајева вируса Ковид-19, што је најмањи број у последњих неколико недеља, а преминула је још једна особа, чиме је укупан број преминулих порастао на 244.
Korona virus u Srbiji foto: Dnevnik.rs
Фото: Корона вирус у Србији фото: Дневник.рс

Према подацима објављеним на сајту цовид-19.рс, од последњег пресека тестирано је 2.315 особа, укупно 247.760.

Хоспитализовано је 468 особа, од којих је девет на респираторима, док је број излечених порастао на 6.726.

У Србији је регистровано укупно 11.430 оболелих, а како се наводи, проценат смртности је 2,13 одсто.

У домовима за старе и установама социјалне заштите 125 заражених

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, закључно са данашњим даном, потврђено је присуство вируса Ковид- 19 код 95 корисника и 30 запослених.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите је 516, а број излечених запослених у тим установама је 186, наводи се у данашњем саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Присуство Ковида -19 потврђено је у геронтолошким центрима у Нишу, Обреновцу, Алексинцу (“Јеленац”), Књажевцу, центрима за породични смештај и усвојење у Београду и Нишу, Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину.

Вирус корона регистрован је и у домовима за смештај одраслих и старијих, "Стара пруга" на Умци, "Доживети стоту", ''Миљаковачки виногради'' и “Нада” у Београду, ''Радост'' и ''С.Никола'' у Неготину, ''МелиорВита” и “Гардош” у Земуну.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донело је решење о забрани рада домова за смештај одраслих и старијих ''Доживети стоту'', ''Стара пруга'' и ''Радост''.

У саопштењу се подсећа да су корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени у изолацију, док запослени код којих постоји таква опасност не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести