У болници у Врању 36 заражених корона вирусом

ВРАЊЕ: У ковид-болницама Здравственог центра у Врању је 100 пацијената, од којих је 36 позитивних на корона вирус, саопштио је Градски штаб за ванредне ситуације.
kovid centar
Фото: Марија Ердељи

Међу хоспитализованима нема деце. Тренутан број слободних места је 115. На кућно лечење отпуштено је 16 пацијената, а један пацијент пребачен је у Специјалну болницу за плућне болести у Сурдулици.

Јуче је у ковид-амбуланти АТД у Врању обављено 140 прегледа, од чега 26 првих, а контролних 114.

Узоркована је крв код 72 лица и сачињено 99 РТГ снимака плућа. У АТД амбуланти урађена су 43 брза теста и 47 ПЦР тестова, објављено је на сајту Града Врања.

Почињу да раде зелене пијаце

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију на територији града Врања и благи пад новозаражених, Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о поновном отварању зелених пијаца, које ће овог викенда почети да раде.

Одлука подразумева обавезно поштовање свих превентивних мера заштите, што конкретно значи да ће и продавци и купци бити у обавези да носе заштитне маске и рукавице.

Поштовање ових мера контролисаће запослени у "Комраду", Комуналној полицији и Комуналној инспекцији, објављено је на сајту Града Врања.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести