Триван: Наредне године Закон о климатским променама

БЕОГРАД: Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је да ће Закон о климатским променама бити усвојен наредне године.
goran trivan, tanjug arhiva
Фото: Горан Триван, фото: Танјуг, архива

Триван је нагласио да је то један од најважнијих закона који ће Србија усвојити, јер подразумева скуп мера које се морају применуити почев од понашања грађана, институција, привреде и свих који загађују.

Климатске промене су процес који бележи нашу цивилизацију и нас саме као добрим делом узрочнике тога. Израђује се Стратегија борбе против климатских промена. Београд је то већ урадио пре пар година и потпуно знамо шта треба да урадимо, рекао је Триван за РТС.

Министар је додао да је свест о значају очувања природа данас на вишем нивоу него пре 10 година, мада још није задовољавајућа, али да се у вртићима и школама прича о животној средини. 

Триван каже да је у плану пошумљавање Србије, да то што пошумљавање није рађено до сада није недостатак новца већ је реч о неразумевању.

Пошумњавање је наједноставнији начин да решите многе ствари од спречавања бујица, поплава, производње кисеоника, складиштење угљен диоксида, појаснио је он.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести