Стратегија о економским миграцијама почетком следеће године

БЕОГРАД: Министар за рад, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић најавио је данас у Скупштини Србије да се јавна расправа о Нацрту стратегије за управљање економским миграцијама за период 2021. до 2027. године завршава 3. јанура.
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Он је подсетио да је јавна расправа о Нацрту стратегије одржана у шест градова и позвао јавност да се укључи да достави своје предлоге.

"Како би овај проблем економских миграција решили, у том смислу је и представљена Стратегија за управљање економским миграцијама. У зависности од онога шта ми желимо, зависи ко ће и какав бити носилац и када је у питању акциони план", рекао је Ђорђевић, одговарајући на посланичко питање народног посланика и одбораника Јединстевене Србије (ЈС) Војислава Вујића.

"Поред демографског питањ,а управљање економским миграцијама представља најважније питање, односно како да вратимо наше младе у земљу. Како да их задржимо, а и да учинимо нашу земљу интересантном можда и неким странцима да дођу овде да живе", рекао је Ђорђевић.

Он је навео и да су економске миграције присутне и у земљама које су развијеније од Србије.

"Неколико је ту фактора, материјално-финансијски, брига државе о самом грађанину и друштвени живот. Материјално-финансијски фактор је натежи и најспорији. Сигуран сам да ће Влада предузети добре мере за задржавање младих, али и за повратак", рекао је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести