Синдикат тражи да се плате повећају и судијама и тужиоцима

БЕОГРАД: Синдикат правосуђа Србије саопштио је данас да пружа пуну подршку судијама и тужиоцима у њиховом захтеву за повећање плата и равноправан третман са осталим буџетским корисницима
sudije sud
Фото: pixabay.com

"Захтев је у потпуности оправдан јер носиоци правосудних функција нису добили повишицу од 2014. године, а количина посла се стално увећава и злоставља све у правосуђу", наводи се у саопштењу Синдикат.

Тај синдикат додаје да носиоци правосудних функција и сви запослени у правосуђу сваки динар своје плате оправдавају својим радом и нису привилеговани на било који начин.

Такође је навео да од Владе Србије тражи да преиспита оправданост закључка о накнади, односно висину накнаде члановима управних и надзорних одбора, како би се извршила праведнија расподела народних пара.

Раније данас Високи савет судства и Дрзавно веће тужилаштва негодовали су због одлуке да се судијама и тужиоцима не повећавају плате наредне године, као што је то предвиђено за остале кориснике буџета.

Тим поводом су затражили састанке са премијерком и министром финансија.

Slaviša
16.11.2017 • 19:29
Čast pojedincima i časnim sudijama i tužiocima,ali šta ćemo sa onima,koji rade "sumnjive"tužbe i presude,pa se kriminalci i tajkuni pre nađu na slobodi,nego što su i prešli prag sudnica?Pa pogledamo samo zahteve EU,da ja i uopšte narod,ne kažemo ništa,svet sve prati i vidi,sudstvo i tužilaštvo je RAK RANA,Srbije i njenog društva,i tražiti povećanje plata,stcarno ispada smešno i sprdnja sa narodom Srbije!
EUR/RSD 117.5896
Најновије вести