Савет СПЦ усвојио иницијативу о оцени уставности Закона

ПОДГОРИЦА: Епископски савет Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори усвојио је данас нацрт иницијативе за оцену уставности недавно усвојеног Закона о слободи вероисповести пред Уставним судом Црне Горе.
spc
Фото: Tanjug (video, ilustracija)

Епископски савет је саопштио да је на седници у Митрополији Цетињског манастира усвојио нацрт иницијативе за оцену уставности одредби такозваног Закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница, која је, уз благослов Цркве, припремљена од стручног тима домаћих правника.

Како се наводи у саопштењу, Савет у потпуности подржава у петак објављени став Правног савета и позива све добронамерне да своје предлоге, сугестије и идеје достављају Правном савету преко епископија СПЦ и да се не предузимају једностране правне активности на пољу противљења законском тексту који је усвојиo црногорски парламент.

"Благодаримо свима вернима у Црној Гори на показаном хришћанском достојанству у отпору овом безакоњу, које је препознато и од наше браће и сестара широм региона и света, којима такође овом приликом шаљемо наше архипастирске благослове", додаје се у саопштењу.

Епископски савет у саопштењу додаје и да подржава будуће организовање и спровођење молитвених литија четвртком и недељом и даје благослов да месно свештенство у свим градовима према исказаној жељи и потреби народа осталим данима организује молитвене скупове и црквено-народне трибине при храмовима, културним центрима и другим за то прикладним местима, подсјећајући на обавезу чувања мира и достојанства, као и до сада.

EUR/RSD 117.5400
Најновије вести