Шарчевић: Премијерка ће саопштити колико ће бити повећана плата

БЕОГРАД: Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас, да ће на конференцији поводом 100 дана рада владе премијерка Ана Брнабић саопштити колико ће бити повећање плата и нагласио да ће просвета бити међу онима који ће добити највише, наводи се у саопштењу.
mladen sarcevic, tanjug video
Фото: Младен Шарчевић, фото: Танјуг (Видео)

Шарчевић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарали су данас са представницима пет репрезентативних синдиката запослених у образовању о Нацрту закона о запосленима у јавним службама. 

На састанку је констатовано да је 70 одсто примедби и сугестија које су упутили синдикати запослених у просвети усвојено и истакнуто да ће шифре делатности бити усаглашене са каталогом занимања, саопштено је из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Иначе, данашњи састанак у Министарству просвете био је део редовних активности током рада на закону и представља припрему за састанак са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, који би требало да буде одржан наредне недеље. 

Током састанка министар Шарчевић је рекао да ће на конференцији поводом 100 дана рада владе премијерка саопштити колико ће бити повећање плата и нагласио да ће просвета бити међу онима који ће добити највише, наводи се у саопштењу.

Како је раније речено премијерка ће се 14. октобра обратити јавности поводом 100 дана рада владе.

LJiljana
12.10.2017 • 10:46
Najveće povećanje treba da imaju lekari i da rade kao nekad
EUR/RSD 117.5825
Најновије вести