Сајам "Наука за привреду" у Новом Саду

НОВИ САД: Сајам "Наука за привреду" одржаће се 4. и 5. децембра на Новосадском сајму са циљем да научна достигнућа буду што заступљенија и примењена у привреду, али и да научне институције стекну тачан увид у реалне потребе тржишта.
Milosevic, Nauka za privredu-3, pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић подржао је у име Покрајинске владе наступ факултета и института Новосадског универзитета на том сајму.
"Сајам је прилика да покажемо да наука може да буде носилац економског и државног развоја и просперитета Србије, рекао је Милошевић, истакавши да фирме и компаније треба да развојну 
перспективу траже у науци јер је Универзитет моћан генератор развоја привреде, иновација и нових технологија.
Новосадски универзитет ће на Сајму "Наука за привреду" представити актуелне пројекте, 247 лабораторија колико их ради на факултетима и институтима, биће представљени и центри који раде у склопу Универзитета, а све у циљу комерцијалне примене знања и технологија.
"Први пут ће потенцијал Универзитета у Новом Саду бити обједињено представљен, а предстојећи сајам представиће синтезу знања факултета и института и привреди пружити увид у свеобухватну понуду и могућности Новосадског универзитета", истакао је ректор Универзитета у Новом Саду Душан Николић.
Према речима директора Института "БиоСенсе" Владимира Црнојевића, мисија тог института је да изнесе истраживања из лабораторија, приближи их привреди, а сајам је корак у правом смеру ка том циљу.
Извршни директор за сајамску делатност Новосадског сајма Борис Надлукач, најавио је предстојећу приредбу као круну успешне сајамске 2017. године и захвалио се на подршци Покрајинској влади, 
Привредној комори Војводине, Универзитету у Новом Саду и свим актерима који су допринели да Сајам буде одржан.
Радно време Сајма је од 10 до 17 часова, а улаз је бесплатан за све посетиоце.

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести