Сад РФЗО апелује на грађане да преузму здравствене картице

НОВИ САД: Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) позвао је данас осигуранике који нису преузели картице здравственог осигурања (КЗО) да се обрате својој филијали/испостави РФЗО како би их преузели.
zdravstvena knjizica, ilustracija
Фото: Илустрација

РФЗО прецизира у саопштењу да се апел односи на осигуиранике који су до краја октобра 2017. године поднели захтев за израду картице здравственог осигурања.

Тако испада да су, после свих оних силних гужви и нервозе пред шалтерима РФЗО, многи грађани на крају поприлично неодговорно запоставили своје готове електронске здравствене књижице и дозволили да се оне нагомилају у филијалама?! Како смо стигли од "хитно ми је" до лежерне "лако ћемо" ситуације, то ваљда знају само они који још нису подигли своје књижице а могли су, одавно.

Но, ваљда је и то илустративна слика данашње Србије...

Такође, у складу са појединим пријавама осигураника да су захтев поднели преко Портала електронске управе пре неколико месеци и да од тада немају повратну информацију о статусу производње КЗО, РФЗО је упутио заинтересоване да се обрате путем мејла kzo@rfzo.rs или путем броја телефона 011/2053-707. 

Како смо стигли од "хитно ми је" до лежерне "лако ћемо" ситуације, то ваљда знају само они који још нису подигли своје књижице а могли су...

Том приликом, грађани морају навести ЕГН број добијен приликом подношења захтева путем Портала електронске управе, наводи се у саопштењу РФЗО.

И. Р.

Tetka Pola
07.12.2017 • 19:35
Nije to stav ''lako ćemo'' nego mnogi nisu zaboravili višesatna čekanja u redovima i odlažu da ponove to predivno iskustvo. Neverovatna je lakoća s kojom se uvek građani proglase krivim.
EUR/RSD 117.5825
Најновије вести