Расписан конкурс за ректора Новосадског универзитета

Савет Универзитета у Новом Саду је донео Одлуку о расписивању избора за ректора и четири проректора Универзитета у Новом Саду за мандатни период од 1. октобра 2018. године до 30. септембра 2021. године.
Rektorat Univerziteta u Novom Sadu   Foto: F. Bakić
Фото: Ректорат Универзитета у Новом Саду   Фото: Ф. Бакић

Према овој одлуци, кандидате за ректора предлажу наставно-научна већа факултета у саставу Универзитета, научна већа института у саставу Универзитета и стручна већа Сената Универзитета.

Кандидате за проректоре предлаже кандидат за ректора из реда професора или научних радника који су у радном односу са пуним радним временом на факултету или на институту, водећи рачуна о заступљености што већег броја факултета. Кандидат за ректора не може да предложи за проректора лице које је у радном односу на истом факултету на којем кандидат за ректора има заснован радни однос.

Кандидат за проректора за науку може бити предложен из реда научних радника института.

Чланови Комисије за спровођење избора ректора су др Срђан Колаковић, редовни професор, Факултет техничких наука – председник, др Зоран Мијатовић, редовни професор, Природно-математички факултет -  заменик председника,  Зоран Голушин, доцент, Медицински факултет, Лидија Среботњак-Пришић, редовни професор, Академија уметности у Новом Саду, др Маријана Сакач, научни саветник, Научни институт за прехрамбене технологије, др Атила Дудаш, Правни факултет у Новом Саду, представник оснивача, Младена Микан, студент, Пољопривредни факултет у Новом Саду.

Кандидати за ректора могу се предложити најкасније до 19. априла 2018. године до 15,00 часова.

EUR/RSD 117.5492
Најновије вести